Wat was jullie eerste reactie toen jullie werden afgeroepen als winnaar van de Combi-Blinker?

Machteld Van Lierde en Griet De Backer (voorzitters Jong Markant Aalst): “Formigeweldig! Verrast! Overdonderend!”

Kathleen Bauwens en Alexandra Claes (voorzitters Markant Deinze):”Euforie! Wij vielen elkaar spontaan in de armen om onze blijdschap te delen met elkaar, de kroon op onze intense samenwerking als voorzitsters en met het team.”

Wat is volgens jullie het succesrecept van jullie afdeling?

Machteld en Griet: “Enthousiaste leden die veel respons geven, een divers en origineel programma en een sterke teamkracht, ook wij zijn als voorzitsters heel divers maar daardoor net complementair.”

Kathleen en Alexandra: “Wij hebben een gemotiveerd team én een heel gevarieerd aanbod dat steunt op vier pijlers: elke maand sowieso een namiddagactiviteit, een avondactiviteit, een Kunst & Cultuur-uitstap en af en toe een Creacta-uitstap, onze benaming voor creatieve activiteiten. Wij spreken hiermee veel leden en kandidaat-leden aan. Markante handelaars worden bovendien vaak eens extra in de kijker gezet.”

Als jullie zelf terugkijken op het werkjaar 2016-2017, wat was voor jullie de meest geslaagde activiteit en waarom?

Machteld en Griet: “Mogen er dat ook twee zijn? Zo was ‘het schieten’ een toppunt van originaliteit waar nog steeds over gesproken wordt. Ons stijlevent met een heuse modeshow en aanwezigheid van Lien Degol was eveneens een groot succes met maar liefst 300 aanwezigen. De opbrengst hiervan hebben we bovendien aan een goed doel geschonken.”

Kathleen en Alexandra: “Onze startactiviteit was meteen een schot in de roos: een creatieve samenwerking met een quiz en interactieve wandeling. Wij konden meer dan 40 markante handelaars overtuigen om mee te werken. De quizelementen werden verstopt in hun etalages. Door bij de start van het werkjaar actief de leden en niet-leden aan te spreken en deze activiteit in de kijker te zetten, kregen we er in deze periode maar liefst 45 nieuwe leden bij. Van een motiverende start gesproken!”

Wat zijn volgens jullie de vijf belangrijkste redenen waarom elke vrouw lid zou moeten worden van een Markant-afdeling?

Machteld en Griet:

  1. LOL : Leute, ondernemers leren kennen uit jouw Omgeving, Lachen
  2. Je doet activiteiten die je moeilijk kan organiseren met vriendinnen
  3. Je bouwt een écht sociaal netwerk uit in jouw omgeving
  4. Leerrijk
  5. Origineel

Kathleen en Alexandra:

  1. Me-time beleven
  2. Aandacht voor vrouwelijke markante handelaars
  3. Grensverleggend een sociaal netwerk uitbouwen
  4. Uitbreiden van je persoonlijk netwerk en nieuwe mensen ontmoeten
  5. Vooral GENIETEN