Berk of beuk?

“Ik kies voor beide: een oude solitaire beuk straalt heel veel kracht en verhaal uit, een groep berken is zo speels en oogt zo hedendaags.”

Lente of herfst?

“Ik ben een lentekind: het palet van frisse lentegeuren, de grote variatie aan bolgewassen, het spel van het prilste groen, de energie van kwetterende vogels, … het zijn strelingen voor alle zintuigen.”

Degas of Dalí?

“Dan kies ik meteen voor de soberheid van Degas’ sculpturen.”

Koffie of thee?

“Graag een kopje thee, welke variant ook.”

Parijs of Berlijn?

“Dit is echt een dilemma. En mocht de lijst van steden langer zijn, het zal steeds een dilemma blijven. Elke stad, liefst met de fiets te verkennen, kan me boeien.”

Bergen of zee?

“Zonder twijfelen de zee: ik heb er al ontelbare uren op gedobberd, langs gewandeld, in gezwommen. Telkens krijg ik een onmetelijk gevoel van vrijheid en oneindigheid cadeau. De combinatie van een stevige wind, zout water met twinkelingen van de zon,  de vele blauwe tinten, … zalig !

Hond of kat?

“Hier in huis ligt momenteel Minoes de poes te spinnen. Van kindsbeen af droom ik van een hond, een ruwharige teckel … iets voor een latere fase in ons leven.”

Fiets of trein?

“De fiets op de trein. Ik fiets dagelijks, trein maar af en toe. Maar als het om een stadsbezoek gaat, dan loopt alles zoveel vlotter om de fiets mee te nemen op de trein.”

Rood of blauw?

“Sinds jongs af aan blauw, in al zijn varianten. Ik liep school in het blauw en ben het nooit beu geraakt. Niettemin bulkt onze keuken van de rode accenten.”

Modern of klassiek?

“Mogen beiden? Qua muziek neig ik naar renaissance en barok, qua beeldende kunsten naar beiden, idem voor tuinen.”