markantmag

Digitaal magazine voor actieve en ondernemende vrouwen

Laad alles
Laad alles
Laad alles

Deel deze post

interview

Vera van Bouwel

runt B&B De fontein

Gepost op
1 februari 2016

Gepost in de categorie
ontdek

Vera van Bouwel runt  De fontein, een kleinschalige  B&B te Temse. Ze is lid van Markant Temse en registreerde zich als ‘markante zaak’. Dit betekent dat Markant-leden bij haar een voordeel  genieten. Zo werd ze uitgeloot voor dit interview in ons digitale magazine. Ze vertelt ons graag haar verhaal.

Het idee van een B&B ontstond toen ik weduwe werd, net op het moment dat ik mijn vervroegd pensioen had aangevraagd. Verhuizen was voor mij geen optie. We hadden onze karaktervolle woning gekocht in 1992 omdat we er allebei verliefd op waren. Extra troef: Prosper De Roover (1899-1976 ), een regionale kunstschilder, had er gewoond.  Het idee om iets te doen met het potentieel van het huis, kreeg steeds meer vorm. Ik ben een doorzetter en blijf steeds positief ingesteld, hoe moeilijk het soms ook is. Nu is de tweede verdieping een gastenlogies voor 2 personen en eventueel kinderen.

Ik vroeg eerst een erkenning aan, ging dan voor een vergunning bij het Departement Internationaal Vlaanderen en de B&B was een feit. Ik kreeg 4 sterren omdat de B&B volledig voldoet aan de vereiste criteria. Ik had er toen nog geen idee van welke gasten er zouden komen logeren. Nu weet ik dat vooral zakenmensen boeken. De sfeer van de woning valt in de smaak en de gasten waarderen de ruimte waarover ze kunnen beschikken.  De tweede verdieping staat volledig te hunner beschikking , met een extra zitkamer waar lees-en computerwerk mogelijk is. Er is een terrasje maar ze kunnen ook beneden gebruik maken van een zuiderse patio en een overdekt terras. Ook de ligging is heel bijzonder. Dicht bij de Schelde , op loopafstand van het station, niet ver van de industriële zone van Temse. Gelegen in het Waasland, is het ook een goede locatie voor wandel- en fietstoerisme. Allemaal  troeven die ik graag wil benutten. Of mensen  nu kiezen  voor een stevige wandeling, een gezellig fietstochtje, of een andere activiteit,  ik help hen bij het uitzoeken van een geschikte route of geef tips voor een gezellig en lekker restaurant. Dat is het leuke aan de job, mensen zich thuis laten voelen. Ik zit nu in een fase dat ik nog verder wil veranderen en optimaliseren.

Vera Van Bouwel

Geboren 19/12/1952
Werkzaam geweest bij ExxonMobil
2 * weduwe
1 zoon en 3 kleinkinderen

Adres :
fonteinstraat 13 (vandaar de naam De Fontein)
9140 Temse

“Dit is het leuke aan de job:mensen zich thuis laten voelen”

Ervaring in de branche had ik niet. Ik ben van opleiding sociaal verpleegkundige en het graag omgaan met mensen zit me dus wel in het bloed. Het fijnste aan deze job is dat je mensen van verschillende nationaliteiten ontmoet, je je talen kunt gebruiken en hen net die persoonlijke benadering kunt geven die in een hotelformule soms zoek is. Ik hou van ‘zorgen voor’ en het menselijk contact, beide essentiële voorwaarden om dit graag en goed te doen.

Waar ik wel geen kaas van had gegeten, was het boekhoudkundige luik. Een goede boekhouding is belangrijk en bij de start was dat iets waar ik zelfs maar half aan gedacht had. Ik doe het niet louter uit commercieel oogpunt maar eerder om mensen te laten mee genieten van een zekere rust en sereniteit, of het nu gaat om zakenmensen of fietstoeristen. Een zakenman zei me onlangs:” it doesn’t feel like a hotel, it feels like a home”. Wel, dat vond ik een compliment!

Ik heb me aangesloten bij Logeren in Vlaanderen gericht op kleinschalig logies. Zij hebben  een ledenforum waar je ook terecht kunt met professionele vragen.

 

 

Ik heb me aangesloten bij Markant omdat ik geinteresseerd ben in cultuur en omdat de activiteiten mij aanspreken. Als inwijkeling in Temse, wilde ik mij ook op deze  manier  integreren. En ja, ik heb al veel leuke mensen ontmoet. In april 2016 wordt er een beurs georganiseerd in  Temse waar markante zaken zich kunnen voorstellen. Ik mag daar  mijn B&B promoten te midden van een 20- tal bedrijven en ben daar heel blij om.Veel jongeren staan er niet meer bij stil dat er nog een generatie is die niet is opgegroeid met sociale media. Facebook-gebruik in het kader van het promoten van een zaak? Of:hoe maak ik een attractieve flyer? zijn zeker sessies die ook in het kader van een Markant-aanbod kunnen passen!

“er is maar 1 weg: vooruit!”

Mijn motto is dat er maar één weg is en dat is de positieve: vooruit! Ik ben fier op wat ik heb verwezenlijkt omdat ik niet bij de pakken ben blijven zitten en een juiste keuze heb gemaakt. Sinds ik de B&B heb, voel ik mij op een andere manier herleven.

Ik had me even op booking.com gezet, maar de last minutes- boekingen, bezorgden me stress en geen voldoening. Om 15 uur een boeking binnenkrijgen voor dezelfde avond, daar was ik niet klaar voor. Ik moet me er toch echt op nstellen, want dit is een medium dat quasi iedereen gebruikt en waar je eigenlijk niet buiten kunt, merk  ik nu .

Als hobby- of is het een noodzakelijk kwaad? -volg ik een cursus i-pad, ik wil immers zo onafhankelijk mogelijk zijn in het hanteren van multimedia.    Kunstgeschiedenis boeit me enorm en ik volg ook al drie jaar lessen Italiaans.  Talenkennis is een belangrijke troef bij internationale contacten. Als ik een halve dag vrij ben, zoek ik de natuur op of ga ik shoppen.

Deel deze post