markantmag

Digitaal magazine voor actieve en ondernemende vrouwen

Laad alles
Laad alles
Laad alles

Deel deze post

Ik wist niet dat werken zo leuk kon zijn!

interview

Sportkledij met pit!

Gepost op
27 september 2017

Gepost in de categorie
inspireer

In Markantmag zetten we inspirerende vrouwen graag in de kijker. Stéphanie Tuytens is er zo eentje! Deze onderneemster met een duidelijke visie ging in 2016 voluit voor haar droom en zette door, ondanks een wel erg ingrijpende gebeurtenis in haar leven. Met F! by Fabulous! brengt ze een opvallende sportkledinglijn voor vrouwen die menig hart sneller doet slaan. En dat komt niet alleen door de sportieve inspanningen, maar vooral door het ultravrouwelijke en kleurrijke ontwerp. Een echte verademing tussen alle saaie, onvrouwelijke sportkledij.

Stéphanie, wat was jouw drijfveer om F! by Fabulous! te starten?

“Het gemis aan mooie en kleurrijke fietsoutfits voor vrouwen was eigenlijk mijn grootste drijfveer. Ik had er geen in mijn kast en vond ook niets dat mij aanstond in de bestaande collecties.

Meer en meer begon ik te praten over mijn idee voor een collectie vrouwelijke sportkledij. Hierbij werd ik vanaf de zijlijn enorm aangemoedigd door mijn echtgenoot om door te zetten met mijn plannen. Ik begon te zoeken naar geschikte leveranciers en al mijn vrije tijd, avonden en vaak ook nachten gingen hieraan op. De ondernemersmicrobe had me ondertussen stevig te pakken!

Tijdens de kerstvakantie van 2015 besliste ik om er volledig voor te gaan en diende ik mijn ontslag in. Eind januari sloeg echter het noodlot toe toen mijn man Peter omkwam bij een verkeersongeluk. Ik ben toen overgeschakeld naar een soort overlevingsmodus waardoor ik midden april toch F! by Fabulous! heb kunnen lanceren, iets waar ik best wel trots op ben. Kort na de lancering zelf had ik echter niet de energie om mijn merk volop te promoten. Daar is begin 2017 gelukkig verandering in gekomen. Mijn broer heeft me wakker geschud, aangemoedigd en ondersteund om er voluit voor te gaan. Ik ben gaan netwerken en heb via een persbericht mijn merk in de media gekregen. 2017 voelt voor mij aan als de échte start van F! by Fabulous!”

Had je zelf al ervaring in de textielsector of was dit echt onbekend terrein?

“Neen. Ik ben vertaler-tolk van opleiding en heb nooit in de textielbranche gewerkt. Het familiebedrijf Concordia Textiles wel, maar ik ben toch op zoek moeten gaan naar specifieke leveranciers in de sportindustrie. Ik had wel een heel duidelijk beeld over de grafische prints: vrolijke kleuren, vrouwelijk en best wel opvallend. Met heel duidelijke instructies heb ik een grafisch vormgever aan het werk gezet.”

> interview gaat verder onder de foto

Hoe zijn de reacties van de vrouwelijke sportivo’s op jouw collectie?

“You love it or you hate it. De opvallende prints zijn allesbehalve discreet, dus je moet ze toch met de nodige zelfzekerheid dragen. Ik wil vrouwen net aanmoedigen om meer te durven en vol zelfvertrouwen te sporten! Mijn klanten appreciëren de persoonlijke touch bij elke bestelling enorm. Ik maak van elk pakketje een echte belevenis met een persoonlijk, handgeschreven kaartje. Veel mannen reageren ook positief op mijn collecties. Mijn klanten krijgen regelmatig leuke complimenten over hun opvallende en vrolijke outfits.”

Momenteel bestaat je collectie uit fiets-, loop- en zwem-outfits. Heb je nog plannen om uit te breiden naar andere sporten?

“Zeg nooit nooit, maar momenteel wil ik me focussen op deze drie sporten en de loopcollectie nog wat verder uitbreiden. Ik ben druk in de weer met de ontwikkeling van nieuwe motieven en nieuwe modellen om zo nog meer aan de vraag van mijn klanten te kunnen tegemoetkomen.”

Wat zijn voor jou persoonlijk de grootse uitdagingen aan het ondernemerschap?

“Zonder twijfel is dat in de eerste plaats ‘durven’. Gaandeweg heb ik dat moeten leren en heb ik hier meer zelfvertrouwen in gekregen. Maar ook ‘organisatie’ vind ik een uitdaging, want hoe beter je georganiseerd bent, hoe vlotter alles verloopt en hoe minder stress je hebt. Dat is dus zeker ook een streefdoel, want als alleenstaande mama met drie kids en een eigen zaak, waar ook weekend- en avondwerk bij komt kijken, is het heel belangrijk om een goed evenwicht te vinden. En dat lukt aardig dankzij de onvoorwaardelijke steun van velen.”

 Wat geeft jou als onderneemster het meeste voldoening?

“Dat ik volledig mijn ding kan doen. Ik wist eerlijk gezegd niet dat werken zo leuk kon zijn, het geeft me echt levensvreugde. Bovendien maak ik menig sportende vrouw ontzettend blij met mijn creaties en dat geeft me ook een extra punch om op dit elan verder te gaan. Na levering krijg ik vaak ongevraagd leuke berichtjes, mailtjes en soms ook foto’s van tevreden klanten en dat doet me enorm veel plezier. Zelfs Goedele Wachters (VRT Nieuwsanker) stuurde mij een persoonlijk berichtje dat ze zo blij was met haar aankoop! En tevreden klanten, daar is het me om te doen!”

Wat zijn jouw plannen voor de toekomst?

“Als ik eens groots mag dromen, zou ik pakweg binnen vijf jaar graag dé referentie zijn voor vrouwenfietskledij binnen de Benelux. Als er dan een peloton fietsende mannen en vrouwen aangesproken wordt met de vraag ‘Waar kan je de mooiste, leukste, frivoolste vrouwenfietskledij kopen?’ Dat het antwoord zonder nadenken ‘F! by Fabulous!’ luidt. Dat zou ik gigantisch tof vinden.”

Heb je een persoonlijk levens- of ondernemersmotto dat je jezelf regelmatig opnieuw inprent?

“‘Winners never quit & quitters never win’ is een quote die me zowel op sportief, professioneel als persoonlijk vlak altijd stimuleert en waar ik mezelf graag aan herinner.”

Deel deze post