markantmag

Digitaal magazine voor actieve en ondernemende vrouwen

Laad alles
Laad alles
Laad alles

Deel deze post

interview

Vragenvuur aan de drie WOMED-finalistes

Gepost op
22 februari 2018

Gepost in de categorie
inspireer

Op 7 maart weten we wie de WOMED Award in de wacht sleept. Je maakte eerder al kennis met de drie straffe finalistes Marina Doggen, Alexandra Limage en Marjola Maes. Stuk voor stuk zijn het gedreven onderneemsters met een enorm doorzettingsvermogen en een ontembare passie voor wat ze doen, elk met hun unieke persoonlijkheid.

De stemmen van het publiek zijn inmiddels geteld en de professionele jury heeft nu de verdere beslissing in handen. Spannend, in eerste instantie uiteraard voor de finalistes zelfs! Markantmag legt hen toch nog even het (vragen)vuur aan de schenen met vier intrigerende dilemma’s die op het eerste zicht weinig met ondernemerschap te maken hebben.

Marina Doggen van Gutami Solar

Ochtend of avond?

Ik ben ik echt ochtendmens. Met een frisse kop elke morgen om 5 uur ‘s ochtends aan de slag gaan, dat zint me helemaal. Niemand op kantoor, in alle stilte op een mooi tempo je eigen dringende zaken afwerken voordat het personeel binnenkomt. ‘s Morgens doe ik ook de meeste telefoontjes met het Oosten.

Lokaal of internationaal?

Beide, maar als ik echt moet kiezen: internationaal. De wereld is zo dichtbij door alle nieuwe media, dus de mogelijkheden zijn legio en onbeperkt; letterlijk DE SKY IS DE LIMIT.

Rosé of rode wijn?

Ik drink enkel graag witte wijn. De frisheid, daar hou ik van. Ik hou er ook van om heel veel uit te proberen met een voorkeur voor de Zuid-Afrikaanse wijnen. Al zijn de Belgische wijnen ondertussen ook zeker de moeite waard!

Impulsief of beredeneerd?

Impulsief. Ik ben een passioneel mens en als ik beredeneerd zou zijn, zou ik nooit ondernemer geworden zijn. Misschien wel zelfstandige, maar geen echte onderneemster die elke uitdaging graag aanneemt. Te veel nadenken doet je constant twijfelen en van twijfel komt afstel en meestal zelfs geen actie meer.

WOMED Award is een initiatief van Markant vzw en UNIZO met steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. We zetten hiermee straf vrouwelijk ondernemerstalent in de kijker en inspireren andere vrouwen tot ondernemerschap.

Dit jaar zijn we al toe aan de 19e uitreiking van de WOMED Award en de 7de van de Belofte! Deze gaat door op 7 maart 2018 bij KBC Brussel. We danken onze partners Zenito, ADMB, KBC, Telenet Business, Vlerick Business School, Made In, Kanaal Z en Ter Helme voor hun ondersteuning van ambitieus vrouwelijk ondernemerschap!

 

Alexandra Limage van Sprint Transport

Wagen of trein?

Wagen. Ik heb nauwelijks de tijd om mijn planning af te stemmen op die van het openbaar vervoer. Ik blijf geloven in de toekomst van de wagen als transportmiddel: euro-6 motoren of elektrische wagens maken autorijden alleen maar milieuvriendelijker. Op reis echter maken we altijd gebruik van het openbaar vervoer.

Openhartig of gereserveerd?

Heel openhartig! Ik draag echt het hart op mijn tong.

Koffie of thee?

Koffie, niets zo lekker als een koffie met melk om de dag te starten. Thee met citroen is bij tijd en stond mijn late-namiddag-drank.

Kwaliteit of kwantiteit?

Kwaliteit! Het moet gewoon goed zijn.

Fotografie: Ellen Goegebuer

Marjola Maes van Degels Metal

Bergen of zee?

Zee. Het geluid van water geeft me rust. Op vakantie rij ik graag de kustweg af en als logeeradres geef ik de voorkeur aan een mooi zeezicht. Het geeft me totale ontspanning en het laadt mij volledig op waardoor ik veel energie en inspiratie krijg. Kijken naar de zee, zorgt voor een beeld vol beweging en leven. Het geluid, die constante maar ook de oneindigheid.

Zwart of wit?

Wit. Blanco geeft carte blanche. Dus je kan daar nog alle kanten mee uit. Het roept een openheid en een soort van ruimte op. Een wit blad … beangstigend en uitnodigend tegelijkertijd. Het vraagt om ingevuld te worden, of net niet. En ja, misschien ooit mooi sneeuwwit haar zoals ‘mijn meet’ (grootmoeder) … maar voorlopig nog bedekt door mijn rode of rosse haren 😉

Introvert of extravert?

Introvert. Ik geniet van solo-tijd en durf echt even van de radar te verdwijnen. Introspectie, weloverwogen en doordacht. Ik merk dat ik dan makkelijker overga naar een face-to-face gesprek omdat ik mijn gesprekspartner ook echt wil kennen: kwaliteit i.p.v. kwantiteit. Vandaar dat ik de contacten uit mijn groot netwerk ook écht ken of weet waar ze mee bezig zijn. Alhoewel ik ook wel heel graag in groot gezelschap vertoef en daar wel eens zal observeren. Veel mensen zouden mij wel als uitgesproken extravert bestempelen door mijn voortrekkersrol. Mijn grote kracht is om mensen te verbinden zodat ze er verrijkt uitkomen.

TV of radio?

Radio, in de auto of thuis. Je luistert echt naar het programma, geniet van mens, gesprek en muziek. Of als achtergrondgeluid en dan dromen, beelden bedenken of filosoferen. Heerlijk! Ook heel luid meezingen maakt mij intens gelukkig!

Deel deze post