Jeroen: “Ik ben leerling in Het College te Vilvoorde en moest voor één dag gaan werken om het project Zuiddag te steunen. Ik koos voor Markant vzw als werkgever voor 1 dag. Wat mij vooral opviel, was dat ik de enige man was.

Op mijn planning stond: de archiefruimte op orde brengen, betalingen controleren en zakjes maken voor evenementen. Iets wat ik normaal nooit zou doen, maar het viel eerlijk gezegd allemaal goed mee. Er heerst een rustige werksfeer en alle collega’s zijn vriendelijk tegen elkaar. Het was dus al bij al een vrij leuke werkdag.”

Kyra:“ Ik vond het een leuke ervaring om een dag te komen werken bij Markant. Fijner dan een schooldag! Ik had hiervoor wel al eens van Markant gehoord, dus toen we een job moesten zoeken op de site van Zuiddag waar alle deelnemende werkgevers opgelijst staan, heb ik meteen bij Markant gesolliciteerd.  We zijn goed ontvangen en ik vond het heel leuk om te doen. Mijn werkdag begon samen met Jeroen in het archief. Daar kregen we de opdracht wat te ordenen en materiaal klaar te maken voor een Artemis-activiteit. Daarna heb ik meegeholpen de Markante Zaken op de website in orde te brengen. Een hele klus met meer dan 600 zaken!”