markantmag

Digitaal magazine voor actieve en ondernemende vrouwen

Laad alles
Laad alles
Laad alles

Deel deze post

ledenvoordelen

Markante ledenvoordelen!

Gepost op
10 mei 2016

Gepost in de categorie
ontdek

Rubriek

exclusief

Je bent geïnteresseerd in wat reilt en zeilt.

We houden voor Markant- en Artemis-leden de vinger aan de pols en delen graag de voordelen die we in de wacht hebben gesleept.

Tuinevenement Chevetogne

Op zondag 22 mei 2016 (van 10u-18u) staat het provinciaal domein Chevetogne in het teken van nieuwe tuintrends en -producten.

Centraal op dit tuinevenement staat “water in de tuin”. Immers, water brengt leven in de tuin? Zowel vijvers, zwembaden als een stromend fonteintje op het terras zorgen voor extra sfeer. Maar ook de verschillende manieren van beregening zijn nodig om de tuin levendig te houden: water in al zijn facetten dus.

Subthema dit jaar is de gastronomische tuin. Exposanten verrassen met hun producten zoals kruiden en groenteplanten. Bovendien kan je als bezoeker genieten van culinaire demonstraties met kruiden.

Tuinjournalisten Luc Noël en Francis Peeters verzorgen de hele dag boeiende conferenties.

Een dag om ook samen met kinderen naar toe te trekken. Voor de 8-12-jarigen is er een wedstrijd waar ruiken, proeven, handigheid in de tuin en creativiteit centraal staan.

Markant mag 25 duotickets voor  het evenement verloten. Waag je kans en laat hieronder je gegevens achter voor 12 mei. De winnaressen krijgen de kaarten thuisgestuurd.

website: www.jardinsetloisirs.be

Deze wedstrijd werd reeds afgesloten.

Clara Peeters deze zomer te gast in het Rockoxhuis

De Antwerpse Clara Peeters (1594-1657) is een van de weinige vrouwelijke schilders uit de barok en een pionier op gebied van stillevenschilderkunst. Deze zomerse expo in het Rockoxhuis toont werk uit privé-collecties en binnen en buitenlandse musea, waaronder ook het Museo del Prado in Madrid. In het najaar reist de expo naar het Prado.

Clara Peeters was wellicht een natuurtalent, want als 14-jarige schilderde ze al kleinschalige, gedetailleerde tafereeltjes met etenswaren met een ongeëvenaard meesterschap. Ze schilderde uitsluitend stillevens, vooral banketjes met kostbaar serviesgoed, versierde metalen bekers, gouden munten en zeldzame bloemen op een smalle tafel, bekeken vanuit een laag standpunt tegen een donkere achtergrond. De sierlijkheid waarmee deze elementen uitgestand zijn, samen met de aandacht voor de texturen zijn karakteristiek voor de stillevens van Clara Peeters. Soms voegde Peeters miniatuurzelfportretten toe in het glanzende oppervlak van de kannen en bokalen in haar stillevens. Van deze Antwerpse kunstenares zijn nog geen twintig schilderijen bewaard. Het zijn stuk voor stuk meesterwerkjes die een bezoek meer dan waard zijn.

Markant mag 10 duotickets verloten. Laat voor 10 juni je gegevens hier achter en misschien ben je wel bij de winnaars. We brengen je per mail op de hoogte.

Deze wedstrijd werd reeds afgesloten.

LEDENVOORDEEL

©Clara Peeters, Stilleven met vis, olieverf op paneel, , KMSKA Lukasart in Flanders, Hugo Maertens

De Heksen van Bruegel

Van 25 februari tot 26 juni kom je in het Brugse Sint-Janshospitaal terecht in de wereld van Bruegels heksen. Als Markant lid kan je genieten van een ledenvoordeel!

Het woord ‘heks’ roept ongetwijfeld bij iedereen het beeld op van een lelijke vrouw, vliegend op een bezem. Minder bekend is dat de heks door kunstenaars uit de Nederlanden in haar cliché werd gegoten en vooral door Pieter Bruegel. Een unieke kunstcollectie toont de evolutie van het heksenbeeld tijdens de heksenvervolgingen

25.02.2016 > 26.06.2016

Ledenvoordeel: €2 korting op een ticket voor het Sint-Janshospitaal, incl. de tentoonstelling

Sint-Janshospitaal Brugge

Website Musea Brugge

Website Heksen van Bruegel

Expo Werner Cuvelier

Werner Cuvelier (°1939) is een pionier van de Concept Art in België en lid van de groep IX. Sinds de jaren zeventig werkt hij aan een rijk oeuvre, dat vaak vertrekt van het -schijnbaar objectief- ordenen, catalogeren en inventariseren van allerlei ‘gegevens’. Zijn werk maakt de beweging van conceptuele kunst naar het constructivisme en vormt zo een aanvulling op onderzoek en bevraging naar wat abstractie tegenwoordig kan betekenen.

Op vertoon van je Markant-lidkaart krijg je 50% korting op de toegangsprijs.

1ste foto: Werner Cuvelier, RW 73.01, Vijf filosofische vragen, 1973,

© Cedric Verhelst

2de foto: Hieronymus Francken, Heksensabbath, ca. 1585, particulier bezit

Ledenvoordelen

Deel deze post