markantmag

Digitaal magazine voor actieve en ondernemende vrouwen

Laad alles
Laad alles
Laad alles

Deel deze post

publireportages

Dé 10 landschappen van het Brugse Ommeland

Gepost op
30 mei 2018

Gepost in de categorie
ontdek

Het Brugse Ommeland valt niet te vatten in 1 beeld… 10 fiets- en wandelroutes leiden je door deze diverse landschappen. We geven tips voor bezienswaardigheden, leuke adresjes en plekjes waar je het panorama kan fotograferen. Ontvang gratis het routeboekje in je mailbox via www.brugseommeland.be/10landschappen

Het nieuwe wandelnetwerk Velden en Meersen laat je het gebied ten oosten van Brugge ontdekken. Je stippelt zelf je route uit via knooppunten langs uitzonderlijke groengebieden. Stiltezoekers vinden rust in het Beverhoutsveld, families maken een lusje Ryckevelde en natuurspotters wandelen langs het kanaal Gent-Brugge. Het is er ook zalig logeren op de boerderij.

Foto boven: de Damse Vaart

Meer dan 100 kastelen verstoppen zich in de bossen rondom Brugge, zoals Kasteel Wijnendale in Torhout. Het is bewoond én een museum, uniek! Of bezoek het Kasteel van Loppem, het enige kasteel in België nog in oorspronkelijke staat. Met doolhof en WOI-expo (tot 11/11). Ga langs kastelen met de Fiat 500, Vespa of Solex of kies voor een leuke kastelenfiets- of wandelroute. Logeren kan in een kasteel(hoeve).

Van op uitkijktoren Het Rietnest in Oudenburg heb je een prachtig zicht op de vlakke polders en natuurgebied Zwaanhoek in de achtertuin van Oostende (ontdek dit gebied met de fiets- en wandelroute het Groen Lint – 35 km). Ga voor een mini-poldervakantie en blijf er logeren.

Ontvang gratis het routeboekje in je mailbox via www.brugseommeland.be/10landschappen

Deel deze post