1. Slapende kindjes zeuren niet

Hoe minder je bengels wakker zijn tijdens de rit, hoe meer kans op peace and quiet op de achterbank! Het handigste is dus om ‘s nachts te rijden. Vertrek na het avondeten en stop je kroost op voorhand in een pyjama.

2. Nieuw speelgoed = dikke fun!

Koop op voorhand wat nieuwe spulletjes. Die hoeven niet duur te zijn: met een sticker- of kleurboek, en knuffel en een nieuw popje of autootje zijn ze al gauw even zoet. Zijn je kinderen al wat groter? Koop dan de reisversie van een gezelschapsspel.

3. Music, please!

Het repertoire van K3 of Kapitein Winokio is misschien niet meteen jouw favoriete reismuziek, maar bedenk dat een zeurend kind op de achterbank nog minder aangenaam is. Dus: zingen maar!

4. Ik ga op reis en ik neem mee …

Samen spelletjes spelen is een ideale manier om je kids te entertainen. Ken je deze nog?

  • · Ik zie, ik zie wat jij niet ziet
  • · Wie ziet het eerst een gele/rode/blauwe/… auto?
  • · Ik ga op reis en ik neem mee …
  • · Een woordenslang maken, bv. met dieren (Aap-Paard-Dino-Olifant)
5. Eten & drinken

Ook eten en drinken zorgt voor afleiding. Voorzie enkele (gezonde) snacks die je je kinderen onderweg kan toestoppen: een drinkfles met water, stukjes fruit of groenten, een boterham, …

 

Boek een zorgeloze vakantie met Reli!

Reis je deze zomer naar Frankrijk en zoek je nog een vakantiehuis? Reli is gespecialiseerd in mooie vakantiehuizen met privé-zwembad. Alle vakantiehuizen worden door het team persoonlijk bezocht.