markantmag

Digitaal magazine voor actieve en ondernemende vrouwen

Laad alles
Laad alles
Laad alles

Deel deze post

recensies

Film: Snowden

Vijf dvd's te winnen!

Gepost op
21 maart 2017

Gepost in de categorie
ontdek

De jonge, enthousiaste en idealistische Edward Snowden dacht dat zijn droom werkelijkheid werd toen hij aan de slag ging bij de CIA en de NSA.

Al snel ontdekt hij echter dat de Amerikaanse inlichtingendiensten zich schuldig maken aan cyber-surveillance. De NSA, gesteund door grote bedrijven, schendt de grondwet door massa’s gegevens te verzamelen en alle vormen van telecommunicatie wereldwijd te volgen. Snowden is geshockeerd door deze systematische inbreuk op ons privéleven en besluit om bewijsmateriaal te verzamelen.

Als klokkenluider maakt hij deze praktijken openbaar en offert hij zijn vrijheid en privacy op. In juni 2013 wagen twee journalisten zich aan een risicovolle onderneming: ze ontmoeten hem in zijn hotelkamer in Hong Kong. In een race tegen de klok proberen ze de onweerlegbare bewijzen tegen Snowden te analyseren voor hun publicatie. De onthullingen die in deze kamer gebeuren, vormen de kern van het grootste spionageschandaal in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Nu op dvd, Blu-ray & Digital HD

Regie: Oliver Stone

Cast: Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley,  Melissa Leo, e.a.

Markant geeft vijf exemplaren van deze film weg. Waag je kans door onderstaande vraag correct te beantwoorden! Deelnemen kan tot 15 april 2017.

Deel deze post