markantmag

Digitaal magazine voor actieve en ondernemende vrouwen

Laad alles
Laad alles
Laad alles

Deel deze post

recensies

Wedding Day

Gepost op
17 december 2015

Gepost in de categorie
ontdek

We hebben nog een tweetal afleveringen te goed van de acht in totaal die fotografe Lieve Blanquaert inblikte voor televisiezender één. Na Birthday, doet Wedding Day niet onder als geografisch en cultureel breed opgevat project.

Blanquaert vereeuwigt niet enkel indringende taferelen, maar gaat ook op zoek naar het verhaal dat er achter zit. In het geval van Wedding Day draaien de verhalen, hoe kan het anders, om de liefde die er al of nog niet is. Over hoe mensen zich soms in erbarmelijke omstandigheden toch willen verbinden met elkaar. Omdat zij een toekomst samen zien zitten.

Liefst 12 verhalen heeft ze verzameld, verspreid over de hele wereld. Eentje in Urk, in de Nederlandse bijbelgordel, in Delhi en  Kenia, een kindhuwelijk in Nepal, een polygaam huwelijk in Senegal, eentje in het vluchtelingenkamp Zaatari in Jordanië, een groepshuwelijk in China,…intieme momentopnames van een belangrijke gebeurtenis.

 

 

 

 

wedding day03

Het boek is een mooie aanvulling op de reeks. Je herkent de beelden, maar  de achtergrondinformatie is diepgaander. Hoe de partners  elkaar hebben leren kennen, wat ze van hun huwelijk verwachten, de rol van de familie, de ‘verlovingstijd’, de voorbereidingen van het feest , de ceremonie zelf… Wedding Day verbreedt je kijk op het huwelijk in andere culturen. Het is mooi om zoveel verschillende rituelen te leren kennen vanuit de concrete situatie van een bijna- echtpaar.

Het boek sluit treffend af met een versregel uit het liedje ‘Because’ van The Beatles: “Love is old, love is new-Love is all, love is you”

Maar ik onthoud graag de quote waarmee het boek opent: “Spreek niet al te luid als het over de liefde gaat…”

Wedding Day van Lieve Blanquaert is een uitgave van www.uitgeverijhannibal.be

ISBN 978 94 9208 1537

Deel deze post