Nodig voor 4 personen:

  • ½ el lijnzaadolie
  • 2 el za-atar kruidenmelange
  • 1 grote gele biet, 1 grote rode biet en 1 grote regenboogbiet, geschild en in flinterdunne plakjes gesneden
  • 1 roze grapefruit, geschild en in flinterdunne plakjes gesneden
  • 4 dunne plakjes geitenkaas, gekoeld
  • 12 ontpitte kalamata-olijven
  • 4 radijsjes, in twee gesneden
  • Handje rucola
  • 1 el balsamicoglazuur
  • Naar keuze: rode snijbiet of spinaziebladeren

Bereiding:

Strijk met een bakkwast de ½ el lijnzaadolie uit over de 4 borden en strooi er wat van de kruidenmelange over. Schik  hierop de plakken gele, rode en regenboogbiet en de roze grapefruit.

Verdeel dan de plakken geitenkaas, de olijven, de radijshelften en de rucolablaadjes over de borden. Voeg het balsamicoglazuur toe en bestrooi elk bord nog met een paar snijbiet- of spinaziebladeren.

Serveer meteen.