Kom je naar mijn feestje?

De titel van deze tip verraad het misschien al, het is het feestje van je kind. Geef hem of haar dus zeker inspraak in (alle) keuzes en zet het feestvarken in de kijker. Bind bijvoorbeeld een gigantische ballon aan de stoel van je kind en zorg voor een thema naar zijn of haar keuze. Kies voor een menu dat zij lekker vinden en is je kind een grote snoeper, dan kan je – op deze speciale dag – een pronkstuk van een snoeptaart voorzien.

Oost, West, Thuis best

Thuis een feestje organiseren is niet altijd gemakkelijk, maar als je het eenvoudig houdt, en misschien wat hulp krijgt van familie, is het best haalbaar. Bovendien voelt je kind zich waarschijnlijk het meest thuis, thuis. Knoeien met chocolade of grasplekken op de knieën kan je thuis ook beter aan: de kleerkast brengt redding en dat mooie communiepakje kan meteen de wasmachine in.

Geen zin om zelf te koken? Foodtrucks zijn een hip en gemakkelijk alternatief, gewoon op de oprit. Die oprit kan je trouwens extra-speciaal maken: als je kind thuiskomt van de viering, zorgt een fleurige ballonnenboog om onderdoor te wandelen vast voor fonkelende ogen.

Speel-plaats

Voorzie een plaats waar de kinderen zich kunnen uitleven, het is tenslotte een kinderfeestje. Decoreer dit ‘hoekje’ bijvoorbeeld met een waslijn waaraan kleurige linten en sterretjes gevuld met het favoriete snoep van je kind hangen (die kunnen de andere kinderen aan het eind van de dag vast als aandenken meenemen).

Ideaal is het natuurlijk als de kinderen buiten kunnen spelen. Zorg voor spelletjes als ringen gooien of Kubb, of hang een groot papier aan de muur waar iedereen op kan tekenen. Je kan ook ballonhockey organiseren (met poolnoodles om de ballon weg te slaan).

Bedankt dat je erbij was!

Groot of klein budget, het is altijd fijn om je gasten een aandenken te kunnen meegeven van je geslaagde dag. Een origineel en stijlvol kaartje, met of zonder foto, met of zonder snoep of – waarom niet? – het favoriete fruit van het feestvarken. Voor meter en peter voorzie je een extraatje, bijvoorbeeld een gepersonaliseerd flesje wijn of bier. Vonkel & Co staat je alvast bij met raad en daad en een hoogstpersoonlijke service.