markantmag

Digitaal magazine voor actieve en ondernemende vrouwen

Laad alles
Laad alles
Laad alles

Deel deze post

tips & tricks

Kaasmeester Anja Faes: “de herfst kan bij ons zó goed smaken!”

Gepost op
9 november 2018

Gepost in de categorie
leer

Hard werken, vriendelijk zijn voor de mensen én passie voelen voor smaak, goede smaak. Daarmee heeft de Brasschaatse speciaalzaak Lourdon Kaas en Delicatessen zich tot een echt begrip gemaakt in Noord-Antwerpen en daarbuiten. Dat kaasmeester Anja Faes en haar ‘Lourdonnekes’ liefde en respect voor hun producten voelen, staat buiten kijf. En dat brengen ze met aanstekelijk enthousiasme over op hun klanten.

Bij Lourdon tref je niet alleen een spannend assortiment aan. Je krijgt er ook nog eens degelijk advies bovenop. Hoe zou een lekkere herfstkaasschotel er kunnen uitzien? Zo één waar je gewoon geen ‘neen’ tegen kan zeggen? Wij gingen te rade bij deze Markante Zaak.

Proeven, altijd eerst proeven

Dat weten ze bij Lourdon maar al te goed. Daarom kun je er elke maand een degustatiezaterdag meemaken. Die dag staat dan een (nieuw) product in de kijker: kaas, wijn, bier, kaasbordjes, brood, … waar je ‘à volonté’ van kan proeven. Een prima gelegenheid dus om ook eens kennis te maken met de smaak van verschillende kaassoorten en andere delicatessen. Wie ‘events’ aanklikt op de website kan zijn agenda al beginnen aanvullen. Proeven, altijd eerst proeven!

Leuke extra: het Lourdon-team gaat bijna elke week op zoek naar nieuwe kazen, nieuwe smaken en nieuwe combinaties waarmee ze de klanten aangenaam kan verrassen. Dat lukt zo goed, dat steeds meer mensen Lourdon carte blanche geven bij het samenstellen van hun bestelling!

Van zacht naar sterk

Vacherin, Langres Fermier, Achelse Blauwe, Gouda Gris, … om van die Brillat Savarin met truffel nog niet te spreken. What’s not to like? Alleen: hoe onthoud je al die namen? En waar moet je nog zoal op letten wanneer je zelf een kaasschotel of kaasplank samenstelt?

Maak bij voorkeur een mooie combinatie van zachte, half harde en harde kazen. Denk er om dat er ook geiten- en schapenkazen zijn, roodflora kazen en blauwgeaderde kazen. Let ook op de afsmaak: die varieert van zacht naar heel sterk.

Vraag gerust advies! De kaasschotels van Lourdon zijn ook altijd voorzien van vlaggetjes met daarop de naam van de kaas en een cijfer dat de afsmaak aangeeft: 1 (zacht), 2 (medium) of 3 (sterk). Maak van intens afsmakende kazen de laatste smaakervaring. Geniet dan uitgebreid van de felicitaties van je gasten.

Lees verder onder de foto.

Met dank aan:

Anja Faes

Lourdon Kazen en Delicatessen
Bredabaan 295

2930 Brasschaat

03 651 90 28

info@lourdon.be
www.lourdon.be

Delicatessen en zo

Je vraagt je weleens af welke wijn of welk biertje goed bij de verschillende kazen zou passen. En kan een assortimentje fijne vleeswaren ook? Zo’n speciaal confituurtje, is dat geen goed idee?

Daarvoor – en evengoed voor wat truffels, balsamico’s, oliën, pasta’s, sauzen, knabbeltjes en nog meer – hebben ze bij Lourdon telkens weer interessante antwoorden klaar. Zorgvuldig uitgezocht bij verschillende kleinschalige producenten in binnen- en buitenland die weten wat kwaliteit is. Samen met hun producten komen dan boeiende, smakelijke verhalen mee die het proeven nog aangenamer maken voor het hele gezelschap.

Herfsttij

Kaas is een goede ‘compagnon de route’ tijdens de lunch, bij het diner of wanneer het borreluur is aangebroken. Vraag je bij de keuze voor je kaasplateau altijd af of hij zal dienen als hoofdgerecht, als nagerecht of als tussendoortje. In de herfst, bijvoorbeeld, willen nogal wat kazen sterker afsmaken. Zorg bij het kiezen dus voor de nodige smakenbalans.

Brood op de plank? Ja! Knapperig wit brood, roggebrood met rozijntjes,… moeilijk te weerstaan. Stukjes fris fruit en wat noten vooraleer die Oude Comté of die Roquefort hun intrede doen….daar een fijn charcuteriebordje bij om het geheel perfect te maken!

Ga op kaas-avontuur!

Neem kaasmeester Anja en haar ‘Lourdonnekes’ mee als gidsen. Ze leiden je zonder omwegen van de Brie de Meaux naar de Rovethym de Provence, van de Epoisses naar de Gorgonzola. Met afgestemde delicatessen als lekkere tussenstops. Vertrouw op hun ervaring en advies. In elk seizoen.

Mis trouwens de degustatiedagen niet: ontdek er nieuwe smaken en combinaties, verrassende producten van al even verrassende leveranciers of onverwachte accessoires die jouw kaasbeleving nog meer cachet kunnen geven.

Deel deze post