Karine staat al een hele tijd met passie in haar vak. In 1993 begon ze met een winkel in baby- en kinderkleding. Korte tijd later besloot ze er ook geboortelijsten bij te nemen met het nodige toebehoren om een babyuitzet samen te stellen. De kledingmaten zijn van geboorte tot veertien jaar. Er is ook de mogelijkheid om na de openingsuren je geboortelijst te kiezen. Dit jaar mocht Kinderkleding Karine vijfentwintig kaarsjes uitblazen. Deze winkel baat Karine nog steeds uit met veel plezier en toewijding!

Dat zit goed

Karine kiest vooral betaalbare mode op maat van het kind, die ze met een persoonlijke service aanbiedt. Dit appreciëren haar klantjes, groot en klein, enorm. Kinderkleding moet vlot en draagbaar zijn – geen kastkleren dus, waar kinderen zich niet in mogen bewegen. Je kiest best voor soepele stoffen, die toch tegen een (serieus) stootje kunnen. Nu zijn de stoffen in de zomer veel in jersey, een rekbare en lichte stof, die aangenaam zit en gemakkelijk is in onderhoud. Jeansbroeken zijn super stoer en worden nu ook gemaakt in jog denim, wat heel zacht en aangenaam is om te dragen.

Groen gras

Kinderen spelen vaak buiten. Dan moet je rekening houden met vlekken op hun kleren. Dat is heel normaal en daarom raad Karine aan om kinderen gemakkelijk wasbare kleding te laten dragen die tegen een stootje kan.

Over het algemeen zijn de synthetische stoffen het makkelijkst in onderhoud. Synthetisch hoeft niet per se negatief te zijn, het betekent enkel dat ze ‘gemaakt’ zijn. Ze kunnen dus wel uit 100% natuurlijke componenten gemaakt zijn. Het nadeel aan deze stoffen is dat ze minder goed ademen. Voor gevoelige baby- en kinderhuidjes moet je dus een goede afweging maken of kiezen voor een mix met katoen.

Toch vlekken? Voor de meeste vlekken kan je nog steeds stellen: zo snel mogelijk wassen met een warm sopje. Uitzonderingen zijn bloed (snel wassen, maar met koud water) en aarde (die kan je meestal makkelijk afborstelen wanneer ze opgedroogd is). De alom gevreesde grasvlek behandel je ook best zo snel mogelijk met een warm sopje. Hardnekkige grasvlekken laat je weken in opgeloste groene/bruine zeep of je doet er afwasmiddel op.

Zonnetje in/uit huis

Zomer houdt, of dat hopen we toch, een flink pak zonneschijn in. Dan moet kinderkleding niet enkel degelijk zijn, ze moet ook een goede bescherming bieden tegen de zon. Kies kleding in lichte kleuren en dunnere stofjes op basis van katoen. Een nieuwigheid voor baby’s zijn de swaddler-doeken van 100% hydrofiel katoen. Je kunt deze ook over de reiswieg of de draagstoel leggen als bescherming tegen de zon. Wat extra zonbescherming betreft is het belangrijk om schaduw te creëren. Dit kan bijvoorbeeld door een parasol op de kinderwagen te monteren en kinderhoofdjes te beschermen met een tof zonnehoedje of een leuke pet.