markantmag

Digitaal magazine voor actieve en ondernemende vrouwen

Laad alles
Laad alles
Laad alles

Deel deze post

tips & tricks

Opvallende mouwen: dé najaarstrend van online naai- en breicommunity Fibre Mood

Ontvang korting op een patroon en maak kans op een gratis mini-abonnement!

Gepost op
8 november 2018

Gepost in de categorie
leer

Mouwen vormen tegenwoordig hét belangrijkste onderdeel van je outfit. Het volume van de mouw bepaalt voor een groot deel de look van je kledingstuk. Dat hebben ze bij Fibre Mood helemaal begrepen. Daarom vind je in hun eerste nummer enkele ontwerpen met opvallende mouwen.

Zo is er de Nala top met wijd uitlopende mouwen, de Filippa jurk met ballonmouwen en de Penny jas met 7/8ste wijde mouwen om zelf te maken.

De Penny Jas is een kort oversized jasje met wijde mouwen tot net aan de pols. Het kan aangepast worden aan elk seizoen. Voor de winterse versie kies je een warme stof of imitatiebont met voering. Voor een lichtere versie maak je het model in een dunner stofje zonder voering.

Stofadvies

Je kan de Penny Jas in verschillende soorten stoffen maken: een dikkere tricot, zoals een punta di roma of ook neopreen waardoor het jasje wat volumineuzer oogt. Ook met een imitatiebont ben je helemaal on trend. Hou je meer van een kimono-effect, kies dan voor een soepelvallende stof zoals crêpe of viscose met (bloemen)printje. Zorg er in elk geval voor dat de stof niet te stijf of stug is.

Stijladvies

Op Fibre Mood vind je ook advies over hoe je bijvoorbeeld de Penny kan aanpassen aan jouw figuurtype.

Verschillende figuurtypes in een notendop
  • De A-types hebben een bovenlichaam dat smaller is dan het onderlichaam. Zet je bovenlichaam daarom in de verf en gebruik onze tips om je onderlichaam smaller te doen ogen.
  • De V-types onder ons hebben bredere schouders dan heupen. Breng je V-silhouet in balans door het bovenlichaam geen en het onderlichaam wél extra aandacht te geven.
  • De O-types hebben een gezellig buikje, maar het is meteen ook hun gevarenzone.
  • Als H-type mis je een taille. Zowel je schouders als heupen zijn breed.
  • Zijn je schouders en heupen perfect gealigneerd en heb je een smalle taille? Dan ben jij een X-type.
  • 8-types worden gekenmerkt door ronde schouders, stevige heupen, een smalle taille en een kort bovenlichaam.
  • I-types hebben een smal en mannelijk figuur. De schouders en heupen zijn even breed. Zowel een taille als rondingen ontbreken.

Lees verder onder de foto. 

Over Fibre Mood

Fibre Mood is in juni 2018 opgestart door Isabelle Finet (ex-La Maison Victor) en Teresa Bosteels (kleermaker, docente patroontekenen en afwerkingstechnieken Syntra Midden-Vlaanderen en ex-La Maison Victor). Aan deze start-up werken vandaag veertien personen mee voor het ontwikkelen van patronen, het beheer van het platform en de samenstelling van de patronenboeken. Twee medewerkers focussen zich louter op conversation management om zo dicht mogelijk bij de leden te staan.

Fibre Mood stimuleert duurzaam en sociaal ondernemerschap en werkt nauw samen met OC De Beweging van de Broeders van Liefde voor het beheer en verzenden van de bestellingen in de webshop. Er zijn plannen om binnenkort ook een eigen stoffencollectie aan te bieden via een netwerk van (fysieke) winkels in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland.

www.fibremood.com

Uniek aanbod voor leden van Markant!

EEN ZELFGEMAAKTE OUTFIT VOOR JEZELF OF JE LOVED-ONE ?

Ga aan de slag met Fibre Mood

Word #sewista en ontdek alle patronen

Want een stijlvolle garderobe kun je zelf maken

CREËER JE UNIEKE GARDEROBE !

KLIK HIER en download het PATROON PENNY aan 25% korting en ontvang alles wat je nodig hebt aan materiaal om aan de slag te kunnen gaan met het eerste Fibre Mood patronenboek. Kortingscode voor de Penny (25% – geldig tot 31.12.2019): #penny25

Wedstrijd

Markant geeft aan haar leden 50 mini-abonnementen weg, elk ter waarde van 25 euro. Een mini-abonnement omvat 2 magazines die bestaan uit een patronenboek met inspirerende beelden, 12 naaipatronen en min. 2 breipatronen.

Interesse?

Vul hieronder het wedstrijdformulier in om kans te maken op een mini-abonnement.

Wie deelneemt aan de wedstrijd, gaat ermee akkoord dat haar naam / adres / telefoon / email wordt doorgegeven aan FibreMood zodat haar prijs kan worden bezorgd.

Deel deze post