markantmag

Digitaal magazine voor actieve en ondernemende vrouwen

Laad alles
Laad alles
Laad alles

Deel deze post

What you see is what you get!

tips & tricks

Rotterdam, stoere stad met tal van culturele en culinaire pareltjes!

Gepost op
10 mei 2017

Gepost in de categorie
ontdek

“Rotterdam is geen illusie door de camera gewekt. Rotterdam is niet te filmen. Rotterdam is vééls te ècht.”

Deze laatste zinnen van een gedicht van Rotterdams Nachtburgemeester J.A. Deelder blijven nazinderen na een weekendje in deze stad.

De stoere havenstad zit in de lift en heeft heel wat troeven. Joviale en recht-door-zee bewoners is er slechts één van. Reken daar nog fascinerende architectuur, unieke culinaire adresjes en een overvloed aan cultuur bij, en je hebt een topcombinatie voor een citytrip! Markantmag zet enkele toppers op een rijtje.

Kunst en architectuur

Museum Boijmans Van Beuningen is een absolute must als je deze stad bezoekt! Hier vind je een overzicht van Nederlandse en Europese kunst van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Indrukwekkende werken van o.a. Jan van Eyck, Rembrandt, Bruegel en Dali sieren de muren. Laat zeker je oog eens vallen op de bijschriften bij de kunstwerken; deze zijn van de hand van Peter Hecht, hoogleraar kunstgeschiedenis met een swingende pen, die op een heel toegankelijke manier én met humor interessante (kunst)weetjes meegeeft aan de bezoeker. Spring vlakbij zeker ook eens binnen in De Kunsthal, een iconisch gebouw van Rem Koolhaas, waar heel uiteenlopende tentoonstellingen onderdak vinden. Uiteraard moet je zeker ook eens een blik gaan werpen op de kubuswoningen van architect Piet Blom.

Culinaire verwennerij

De in 2014 geopende Markthal moet je als toerist zeker gezien hebben, maar voelt toch net iets te afgelikt aan voor een stad als Rotterdam. In de gerenoveerde volkswijk Katendrecht vind je de veel authentiekere foodmarket Fenix Food Factory: een industriële loods gevuld met lokale producenten van allerlei lekkernijen. Je kan hier ook uitgebreid ontbijten en lunchen. Vlakbij op het levendige Deliplein heb je enkele fijne eetadresjes voor ’s avonds. Bij De Matroos en het Meisje is het eten wat de pot schaft. Verrassend en heerlijk! Tijdig reserveren is wel de boodschap. Rotterdammers hechten veel belang aan lekker eten en dat merk je van de kleinste koffiebar tot het chicste restaurant. In en rond de Witte de Withstraat kan je heel wat culinaire hotspots vinden. Te veel om in één weekend uit te testen!

 

Veelzijdig en multicultureel

Rotterdam barst van de contrasten. Om deze allemaal te ontdekken kan je best te voet verdwalen in de verschillende wijken van de stad. In 1940 werd de volledige kern van de stad door een Duitse luchtaanval weggeveegd. De Rotterdammers bleven niet bij de pakken zitten en bouwden de stad terug op. Ook nu wordt er nog continu gerenoveerd en gebouwd. De stad telt vele nationaliteiten en dat weerspiegelt zich ook in de vele multiculturele winkels, die zich naast hippe shops bevinden. Terwijl je zelf de leuke shops afschuimt, kan je je man ‘droppen’ bij barbier Schorem. Vrouwen zijn hier niet welkom, zoals het bordje op de deur aangeeft. Pijnlijke voeten van al dat wandelen? Test dan zeker de watertaxi eens uit die je in een (snel!)vaart brengt waar je moet zijn. Op vlak van hotels valt er ook heel wat te ontdekken. Het designhotel CitizenM is absoluut een budgetvriendelijke aanrader met een centrale ligging. In een voormalige energiecentrale vind je Stroom, een industrieel boetiekhotel.  Slaap je liever hoog in de wolken? Dan is het nHow iets voor jou.

What you see is what you get in Rotterdam. Een stad met een eigen karakter, en laat net dat eigenwijze karakter de moeite waard zijn voor een bezoekje!

Deel deze post