markantmag

Digitaal magazine voor actieve en ondernemende vrouwen

Laad alles
Laad alles
Laad alles

Deel deze post

tips & tricks

Tajine van lamsvlees met jumbosultana’s en honing

Gepost op
29 oktober 2015

Gepost in de categorie
leer

Benodigdheden voor 4 personen:

200 gr jumbosultana’s (hele grote rozijnen)
5 tot 6 uien
1 kg lamsvlees (schenkel of schouder)
olijfolie
1 eetlepel gemberpoeder
1 eetlepel kurkuma
1/2 eetlepel zwarte peper
zout
enkele saffraandraadjes
2 kaneelstokjes
7 dl kokend water
4 tot 5 eetlepels honing
1 koffielepel ras-el-hanout (of kerriepoeder)
pistachenoten

Week de rozijnen in heet water.

Pel de uien en snijd ze in halve maantjes.

Snijd het vlees in dikke plakken. Fruit de ui in olijfolie. Doe het vlees erbij en kruid met het gemberpoeder, de kurkuma, de zwarte peper, wat zout en saffraan. Leg er kaneelstokjes bij en bak 5 tot 10 minuten onder een deksel.

Giet het kokend water voorzichtig aan de zijkant van de tajine en dek af. Laat minstens 1 uur sudderen op een laag vuur.

Laat de rozijnen uitlekken en doe ze bij de tajine. Laat nog eens 15 minuten sudderen.

Schep alles in een diepe schaal en werk af met de honing, de ras-el-hanout en de pistachenoten.

 

Tip:

Wil je een zoetere tajine? Gebruik dan 250 gram rozijnen. Wanneer je geen jumbosultana’s vindt, kun je ook gewone rozijnen gebruiken.
Je kunt de pistachenoten een nacht laten weken in water. Wanneer je ze dan pelt en in elegante lange stukjes snijdt, ziet het gerecht er nog mooier uit.

Fatima-boek

Dit recept komt uit ’de keuken van Fatima’. Daarin geeft Fatima Marzouki bijzonder smaakvolle traditionele en nieuwe Marokkaanse recepten prijs, maar altijd eenvoudig klaar te maken. Haar workshops zijn een beleving van kleuren en smaken.
Uitg. LANNOO ISBN 9 789401419000

 

Deel deze post