Kleuren kiezen is geen exacte wetenschap. Het is heel belangrijk om je gevoel te volgen en te kijken naar wat jij leuk vindt.  Toch bestaan er enkele ‘weetjes’ die belangrijk zijn om de juist keuze te maken.  Die keuze is niet altijd eenvoudig. Welke muur geef ik een accent? Welk detail wil ik in de verf zetten? Welk accent geef ik aan mijn interieur? Ga ik voor een behang, een interieursticker of hou ik het gewoon op enkele details?  Volg ook de krachten van je huis, elk huis straalt zijn persoonlijkheid uit, vaak is dit ook al een grote hulp om qua stijlkeuze van start te gaan.

1. Ga van start met een moodboard

“Een moodboard is een visualisatie van een concept, idee, gedachte of gevoel. Het wordt ook wel een beeldcollage genoemd, maar het is meer dan dat. Diverse elementen zoals foto’s van eten, interieurfoto’s, restjes stof, stukjes hout, reisherinneringen, … zijn details die voor jou belangrijk zijn en die jouw dromen en aspiraties verbeelden.”

Knip en plak leuke prenten uit tijdschriften die je tegenkomt. Zo leer je jezelf en je interieur kennen en weet je welke kant je uit wil. Je ontdekt welke kleuren je graag ziet en welke stijl bij jou past. Ben je niet zo een knipper en plakker, dan kan je je ook uitleven op het online medium Pinterest.  Daar kan je zelf online borden maken of je kan eens kijken bij anderen hoe zij het doen.

Een kleine tip: weet je niet welke kant je uit wil in je ruimte, sluit je ogen en denk aan een plaats waar je helemaal tot rust komt. Veel kans dat je in de natuur terechtkomt, start eens van deze kleuren om je ideale plekje te maken.

2. Wintermaanden op komst

Mis je in de wintermaanden wat gezelligheid in je huis? Verwissel je kussens, leg een wollige plaid op je zetel en je creëert al meteen een andere sfeer in huis.

Mis je wat pit, werk dan eens complementair. Complementaire kleuren zijn kleuren die tegenover elkaar liggen in de kleurencirkel en dus het verste van elkaar liggen.

Met enkele kleine veranderingen breng je jouw interieur weer tot leven. Zet eens een oranje boeket op je blauwe bijzettafel. Breng weer wat leven in je rode zetel door er een groene plaid op te draperen of zet eens een grote plant tegen je rode bakstenen muur.

3. Exacte kleuren kiezen

Als je een kleurtje hebt gevonden dat je graag ziet, ga dan zeker eens met een staaltje naar de muur waar je het wil gebruiken. Het is niet omdat een kleur bij je vriendin een mooi geheel vormt dat het bij jou ook een topper wordt. Je lichtinval is anders, je hebt andere meubels en je ruimte heeft misschien een andere functie.  Neem gerust wat staaltjes mee in de verfwinkel en plak ze even tegen je te schilderen muur… de keuze zal sneller en succesvoller gemaakt worden dan in de winkel.

4. Een verrassende toets met interieurstickers

Omdat we ondervonden dat vele mensen hun interieur een beetje anders willen of de kinderkamer willen aanpassen zonder grote veranderingen zien we onze interieurstickers als de finishing touch.

We maken al onze stickers zelf en op maat van de klant. We geven de mensen keuze uit 20 kleuren, zo vindt iedereen wel een kleurtje dat binnen zijn smaak en interieur past. We hebben enkele ontwerpen in onze online winkel, maar de meeste klanten komen zelf met een idee of een ontwerp af.  Wil de zoon een dinosauruskamer of is de dochter een paardenliefhebster, dan werken wij graag iets voor je uit. Wil je graag een foto van de kleinkinderen in de vorm van een sticker op de muur, of je favoriete quote, ook dat werken we graag voor je uit.  Ook als je twijfelt over de kleur, mag je ons een berichtje sturen en we sturen enkele staaltjes voor je op.

Met een kleine moeite en investering tover je jouw interieur helemaal om in een andere sfeer.

Al deze tips zijn er om jullie te helpen zelf aan de slag te gaan. Heb je toch liever eens iemand over de vloer met veel praktijkervaring, verschillende kleurstalen en een nieuwe frisse kijk op jouw interieur aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.