markantmag

Digitaal magazine voor actieve en ondernemende vrouwen

Laad alles
Laad alles
Laad alles

Deel deze post

tips & tricks

Homestaging: tips om je huis vlot te verkopen

Gepost op
28 mei 2018

Gepost in de categorie
leer

Het voorjaar: vogeltjes fluiten, de zon schijnt, alles staat in bloei, … hét ideale moment om je woning te verkopen. Maar hoe begin je daar nu best aan? Een woning aan- of verkopen is voor vele mensen een belangrijke beslissing, zowel op emotioneel als financieel vlak. Er komt veel meer bij kijken dan enkel een bord “te koop” plaatsen. De gedreven dames Elien en Jolien van Vastgoed Wanneyn uit Beernem zijn zich hiervan zeer goed bewust.

Zaakvoerder Elien Wanneyn, vastgoedmakelaar, 32 jaar, gehuwd en trotse mama van Amélie, weet dit als geen ander. Graag geeft zij je tips om jouw woning te verkopen.

Een correcte waardebepaling vormt de basis van een vlotte verkoop

Zorg voor een realistische prijsbepaling, want dit is cruciaal om jouw woning snel te verkopen. Je verkoopkansen zijn namelijk het grootst in het begin van de tekoopstelling. Laat je ook goed adviseren voordat je je woning te koop stelt. Vastgoed Wanneyn gaat dan ook steeds ter plaatse om een correcte waardebepaling te maken; hierbij wordt er rekening gehouden met o.a. de grondprijzen, de ligging, de afwerkingsgraad, … Dit is niet altijd een eenvoudige oefening, maar door een jarenlange ervaring hebben wij heel wat vergelijkingspunten ter beschikking en kunnen we dan ook een goede marktanalyse maken.

Het belang van de eerste indruk – ‘Home staging’

Het idee is simpel: zorg ervoor dat je huis er zo goed mogelijk uitziet met een minimum aan kosten en tijd. Hoe kan je dit doen? Hier enkele voorbeelden:

  • Maak ruimte en zorg voor een verzorgde eerste indruk
  • Hou het neutraal en verwijder overbodige spullen. Kopers zoeken open ruimte, licht en frisheid
  • Herstel defecten, het zijn de kleine dingen waar kopers op afknappen
  • Laat licht binnen: gooi de gordijnen open zodat het natuurlijke licht optimaal binnen valt
  • Creëer sfeer, denk bijvoorbeeld aan kaarsen, bloemen, vers gezette koffie …
  • Verzorg uw tuin of terras

 

Tekst gaat verder onder de foto

Met dank aan

Vastgoed Wanneyn
Hubert d’Ydewallestraat 4/001
8730 Beernem
050 70 34 35
info@vastgoedwanneyn.be
www.vastgoedwanneyn.be
www.facebook.com/vastgoedwanneyn.be

Als enige kantoor in de regio hebben wij geïnvesteerd in een professionele drone waarmee Tom, de echtgenoot van Elien en erkend drone piloot, prachtige luchtbeelden neemt.

Breng jouw woning optimaal in beeld

Het eerste beeld dat potentiële kopers krijgen van je woning is allesbepalend. Zorg daarom voor mooie, aantrekkelijke foto’s van binnen & buiten. Hieraan besteden wij uitermate veel aandacht. Alle foto’s worden met veel zorg genomen, maar we gaan nog een stapje verder. Als enige kantoor in de regio hebben wij geïnvesteerd in een professionele drone waarmee Tom, de echtgenoot van Elien en erkend drone piloot, prachtige luchtbeelden neemt. Wat zeker een grote meerwaarde is voor de meer landelijk gelegen eigendommen! Daarbovenop werken wij sinds kort ook met ‘virtual reality’: de woning wordt volledig in beeld gebracht aan de hand van 360° foto’s zodat de kopers vanop hun smartphone of computer een volledige virtuele wandeling kunnen maken door de woning!

 

Tekst gaat verder onder de foto

Hoe jouw woning zorgeloos verkopen?

Bij de verkoop van een woning komt heel wat administratie kijken. Als verkoper van een pand moet je belangrijke verkoopdocumenten en attesten overhandigen aan de koper, we denken hierbij aan het EPC-attest, de elektrische keuring, de stedenbouwkundige inlichtingen, het bodemattest, enz.

Zich laten bijstaan door een professionele en gedreven partner is dus geen overbodige luxe. Vastgoed Wanneyn zorgt bij de opstart van de verkoop voor een volledige dossiersamenstelling alsook voor het opvragen van alle verplichte attesten.

 Hoe bereik je de koper?

Uiteraard is een doelgerichte en opvallende publiciteit uiterst belangrijk om je potentiële kopers te bereiken. Bij Vastgoed Wanneyn zorgen we er dan ook voor dat jouw pand optimaal in de kijker staat. Voor ieder pand wordt een marketingplan opgesteld. Uiteraard wordt hierbij veel aandacht besteed aan de digitale marketing via eigen website, sociale media en tal van gespecialiseerde immosites, want meer dan 90% van de kopers start zijn zoektocht naar zijn droomwoning via het internet.

Iedere woning is uniek, iedere verkoop is uniek, dit vraagt dus om een persoonlijke aanpak.
Vastgoed Wanneyn staat dan ook graag voor je klaar!

 

Deel deze post