markantmag

Digitaal magazine voor actieve en ondernemende vrouwen

Laad alles
Laad alles
Laad alles

Deel deze post

tips & tricks

Waar halen we de mosterd ?

Sofie Verscheure (Symposion) geeft workshops creatief denken

Gepost op
30 september 2015

Gepost in de categorie
leer

Je zoekt een passend en origineel cadeau voor de verjaardag van oma om uiteindelijk te eindigen met het jaarlijkse boeket? Of de inspiratie lijkt opgedroogd wanneer je het zoveelste jaar op rij nieuwe en vernieuwende activiteiten wilt plannen met jouw vereniging?

Zowel op persoonlijk vlak als binnen jouw job of organisatie, kan creatief denken je helpen om verrassend nieuwe invalshoeken te vinden.

Ons brein is voortdurend op zoek naar logica en structuur. Daarom zijn de meesten van ons goed in het denken via vastgestelde patronen.

Bijvoorbeeld: als je dicht bij je werk woont, ga je daar waarschijnlijk lopend of fietsend naartoe. Dat je ook op een éénwieler kan fietsen, of achteruit kan lopen, of op handen en voeten, of kiezen voor de langste weg komt waarschijnlijk niet in je op.

Of vraag aan mensen om een duikboot te tekenen, krijg je 9 op de 10 keer een horizontale sigaarvorm met ronde ramen en een buis bovenaan.

Tekst: Sofie Verscheure (Symposion)

Uit op nieuwe ideeën?
Leer patroon-
doorbrekend denken!

Mensen denken in patronen omdat het ons heel wat voordelen oplevert: het is handig, efficiënt en werkt snel. Op zich geen probleem, maar je moet je er wel bewust van zijn.

Als je uit bent op nieuwe, creatieve antwoorden dan moet je dus patroondoorbrekend leren denken.

Benieuwd hoe je dit aanleert? Tijdens de Ladies Time Out by Markant geef ik een workshop over de basis van het creatieve proces en toon ik een aantal methodes om ‘platgetreden paden’ te verlaten.

Heb je graag al een mentale opwarmer? Bekijk dan onderstaande figuur … wat zie jij hierin?

LTO2

Deel deze post