1. Klein maar fijn

Ben je klein en ook nog eens fijn gebouwd, dan past een kleine tas het beste bij jou. Draag de tas dicht bij je lichaam. Een schoudertas met een korte schouderriem is ideaal voor jou. Op deze manier lijk je groter én benadruk je jouw taille.

2. Lang en slank

Ben je gezegend met een lang en slank figuur, dan heb je een ruime keuze aan damestassen. Alleen kleine tassen zorgen ervoor dat je nóg langer lijkt. Kies daarom voor een oversized, grote of medium formaat tas. Damestassen met ronde afwerkingen staan jou heel goed.

3. Klein met vrouwelijke vormen

Vrouwelijke vormen zijn er om gezien te worden. Kies in dit geval een damestas die ze op de juiste manier extra accentueren. Ben je overal wat steviger gebouwd, ga dan voor een langwerpige tas die je als schoudertas draagt of juist in je hand houdt. Zorg er in ieder geval voor dat de tas niet te groot of te klein is ten opzichte van je hele lichaam.

4. Vrouwen met heupen

De ene vrouw heeft meer heup dan de andere. Heb je net wat meer, dan is een schoudertas die je onder je arm kunt dragen dé oplossing voor jou. De onderkant van de tas hangt in voorkomend geval best ruim boven je heupen. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je jouw taille extra onder de aandacht brengt.

5. Brede schouders en borst

En dan heb je ook nog vrouwen die breed geschouderd zijn én met een grote boezem. Leg in dit geval de aandacht meer naar de heupen. Dit doe je door een tas te kiezen met een lange schouderriem die laag op je heupen hangt. De focus gaat in dit geval naar je damestas en weg van de bovenkant.

Extra tips

  • Neem altijd een kijkje in de spiegel van de winkel hoe een tas jouw staat. Een tas hoort immers jouw lichaam te flatteren.
  • Zorg ervoor dat de tas je niet alleen mooi staat, wel ook voldoet aan het doel waarvoor je deze nodig hebt.