markantmag

Digitaal magazine voor actieve en ondernemende vrouwen

Laad alles
Laad alles
Laad alles

Deel deze post

wedstrijd

De Dossinkazerne in Mechelen voordelig bezoeken met (klein)kinderen

Gepost op
3 mei 2019

Gepost in de categorie
leer

Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikten de nazi’s de Dossinkazerne in Mechelen als verzamelkamp voor bijna 26.000 Joden, Roma en Sinti. Met 28 transporten werden ze gedeporteerd naar Auschwitz-Birkenau. Slechts 5 procent overleefde. Hun levensverhalen ontdek je in het museum. Je leert over de Jodendeportatie, maar je legt ook linken met mensenrechten vandaag.

Bezoek het museum met kinderen

In een speurtocht met kistjes en sleutels komen kinderen samen met hun (groot)ouders alles te weten over Simon Gronowski. Simon was 11 toen hij uit de trein kon ontsnappen en zo de oorlog overleefde. In een parcours met opdrachten en denkvragen vertelt hij zijn verhaal en zet hij kinderen aan het denken over pesten en uitsluiting vandaag. Simon Gronowski is vandaag 88 jaar.

Tip!

Op 25 oktober 2019 opent de tijdelijke tentoonstelling Auschwitz.camp. De expo onthult de gelaagde geschiedenis van het symbolische kamp.

Markant-, Best Pittig- en Artemisleden bezoeken de kazerne Dossin en de tijdelijke tentoonstellingen aan voordeeltarief op vertoon van hun lidkaart aan de kassa:

8 euro i.p.v. 10 euro voor permanente tentoonstellingen
7,5 euro i.p.v. 9 euro voor tijdelijke tentoonstellingen
13 euro i.p.v. 16 euro voor het combitarief.
Kinderen (-10 jaar): gratis
Kinderen (+10 jaar): 4 euro

Bovendien maak je kans op  1 van de 5 gratis duotickets voor een gratis bezoek via het invullen van onderstaand formulier!

Deel deze post