markantmag

Digitaal magazine voor actieve en ondernemende vrouwen

Laad alles
Laad alles
Laad alles

Deel deze post

wedstrijd

Kazerne Dossin bestaat 5 jaar en schenkt 5 duotickets weg

Gepost op
18 januari 2018

Gepost in de categorie
ontdek

Kazerne Dossin in Mechelen is een museum, memoriaal en documentatiecentrum over de Holocaust en Mensenrechten. Als herinneringsplaats wil het museum voor huidige en toekomstige generaties thema’s als racisme, uitsluiting en mensenrechten aanschouwelijk maken.

Nog tot 26 augustus 2018 loopt de beklijvende tentoonstelling The Art of War. Oorlog is van alle tijden. Hoewel het tijdperk, de inzet en de tegenstanders verschillen, is er altijd een menselijke kant die griezelig herkenbaar is. Wanhoop, pijn, ontreddering en gemis zijn maar enkele van de vele gemoedstoestanden die tijdens en na een oorlogsperiode de bovenhand nemen.

The Art of War toont een reeks werken van vooraanstaande kunstenaars die diverse oorlogssituaties hebben aangeklaagd, elk in hun tijd. De nadruk ligt op authentieke en rauwe etsen van Otto Dix, Georges Grosz en Francisco Goya. Daarnaast zal er ook werk te zien zijn van Pablo Picasso, Max Beckmann, Frans Masereel, Paul Van Ostaijen en anderen.

Weetje: Op vertoon van je lidkaart geniet je als lid van Markant, Best Pittig of Artemis het hele jaar door van een voordeeltarief bij Kazerne Dossin. Voor de permanente tentoonstelling betaal je 8 euro (i.p.v. 10 euro), voor de tijdelijke tentoonstelling 7,5 euro (i.p.v. 9 euro) en voor een combiticket 13 euro (i.p.v. 16 euro).

Markantmag kan 5 duotickets weggeven aan leden. Waag je kans door onderstaande wedstrijdvraag te beantwoorden voor 19 februari. Kleine tip: ga op www.kazernedossin.eu op zoek naar het juiste antwoord.

Kazerne Dossin bestaat 5 jaar en schenkt 5 duotickets weg

Deel deze post