“Ik heb twee uitvalsbasissen: mijn thuisatelier in het groen en mijn open atelier met verkoopruimte in de bruisende Dansaertwijk te Brussel. Drie dagen per week pendel ik per fiets tussen beide locaties, deze tochtjes in de buitenlucht doet me echt deugd. In mijn open atelier geniet ik enorm van het klantencontact. Mensen zien en ontvangen geeft energie want het ontwerpersbestaan kan best eenzaam zijn.  Het échte smeedwerk doe ik thuis en in Brussel hou ik me eerder bezig met de afwerking of repetitief werk.

In mijn hoofd ben ik echter constant aan het ontwerpen. Inspiratie vind ik in de natuur maar evengoed rondom mij in het dagelijkse leven. Zo hebben de smeedijzeren balkonnetjes in Andalusië mij aangezet tot de collectie HOLD THE LINE. Als ik een idee heb ga ik meteen aan de slag met het materiaal zelf. Door hiermee te experimenteren, krijg ik nieuwe impulsen en evolueert mijn initiële idee tot verschillende creaties. Op de achtergrond mag er zeker wat muziek te horen zijn, liefst klassiek of jazz. Natuurlijk daglicht is ook cruciaal om alle details goed te kunnen zien. Aan mijn dochter en enkele bevriende ontwerpers heb ik eerlijke en kritische klankborden waarbij ik mijn nieuwe ontwerpen kan aftoetsen.

Het ondernemerschap kent voor mij vele facetten. Ik blijf het bijvoorbeeld heel belangrijk vinden om zelf de baan op te gaan om mijn nieuwe collecties te presenteren in binnen- en buitenland. Naast ontwerper ben ik dus ook producent, fotograaf, vertegenwoordiger, boekhouder,… Laat net die afwisseling het zo boeiend maken!”