markantmag

Digitaal magazine voor actieve en ondernemende vrouwen

Laad alles
Laad alles
Laad alles

Deel deze post

ledenvoordelen

Kortrijk aan de Leie met Markant voordeel

Gepost op
12 maart 2019

Gepost in de categorie
ontdek

Kortrijk is al lang geen ingedommelde provinciestad meer en herbergt bovendien twee interessante musea : ‘Texture’ en ‘Kortrijk 1302’.

 

Texture is ingericht in een authentiek vlasverzendhuis en belicht de cruciale rol van vlas aan de oevers van de Kortrijkse Leie. Geen oubollige collectie, maar een hedendaagse kijk op een edele grondstof met een rijk verleden. Texture brengt het verhaal van de linnen- en vlasnijverheid van A tot Z vanuit  diverse invalshoeken: het verhaal van de Golden River en de economische ontwikkeling, hedendaagse vernieuwende toepassingen,  en een schatkamer met rijke textielcollectie.  

Meer over Texture: www.texturekortrijk.be 

Kortrijk 1302 is een belevingsmuseum dat volledig focust op de Guldensporenslag 11 juli 1302. Je herbeleeft de fameuze slag op de Groeningekouter tussen de Franse overheerser en de Vlaamse opstandelingen. Je kan de wapens uitproberen en een helm opzetten. Kortrijk 1302 geeft je een aparte kijk op een belangrijke historische gebeurtenis en hoe die doorheen de geschiedenis is herdacht.

Hier alles over Kortijk 1302.

De stedelijke musea Kortrijk kennen een voordeel toe aan de Markant-leden. Op vertoon van je lidkaart bezoek je Texture of Kortrijk 1302 met 2 euro korting, korting geldig voor max. 2 personen.

Deel deze post