Boeiende themawandelingen

Dankzij diverse themawandelingen kan je de ziel van de stad blootleggen. Denk maar aan de Pilgrims-, de Hofjes- of de Rembrandt route.

De geheimzinnige Leidse grachten

Zodra je Leiden binnenkomt, valt één ding meteen op. Leiden wordt namelijk omringd door water. Na Amsterdam stroomt het meeste water in deze stad binnen haar poorten. Heel wat toeristen genieten van pleziervaarten door Leiden en omgeving, al dan niet met een hapje en drankje aan boord. Kortom, pure verwennerij. Bij minder aantrekkelijk weer kan je overdekt én verwarmd meevaren.

Fietsend door de inspirerende binnenstad

Ook op de fiets kan je ontdekken wat Leiden je allemaal te bieden heeft. Zo is er het geboortehuis van Rembrandt, de Pieterskerk, evenals de talloze hofjes en buitenwijken. Daarnaast zorgen de waterplassen, duingebieden, kastelen en bloemenvelden voor een adembenemende ervaring. Op slechts 10 kilometer van de kust, krijg je een waar fietsparadijs.

Cultuur met grote C

Tenslotte beschikt Leiden over 13 fantastische musea. Ga op ontdekkingsreis door het menselijke lichaam in de CORPUS experience. Leer bij over de medische geschiedenis in het Rijksmuseum Boerhaave en bezoek de tuinen van Hortus botanicus. Ook de meesterwerken van Rembrandt en Lievens, dinosaurusskeletten, de Egyptische tempel en stoomtreinen zullen je honger naar cultuur ongetwijfeld stillen.