markantmag

Digitaal magazine voor actieve en ondernemende vrouwen

Laad alles
Laad alles
Laad alles

Deel deze post

recensies

Belgische jongeren steken handen uit de mouwen voor jonge ondernemers in Guinee

Gepost op
27 september 2019

Gepost in de categorie
leer

Elk jaar steunt YOUCA een project voor geëngageerde jongeren. In 2019 valt de eer te beurt aan Trias Guinee, dat jongeren motiveert om hun lot in eigen handen te nemen door te ondernemen.

 

Op 17 oktober, tijdens de YOUCA Action Day, steken 15.000 Vlaamse jongeren de handen uit de mouwen en gaan ze voor één dag aan de slag in een bedrijf, voor de overheid of in een organisatie. YOUCA, een organisatie voor en door jongeren, geeft het loon dat de jongeren verdienen, 55 euro, dit jaar aan geëngageerde jongeren in België én Guinee.

In Guinee is meer dan de helft van de bevolking jonger dan achttien jaar. 75% van de jongeren tussen 18 en 25 jaar vindt geen job en voor meer dan 85% van de afgestudeerde meisjes is er geen werk. Het grootste deel van de bevolking leeft dan ook onder de armoedegrens.

Een eigen onderneming starten kan een uitweg zijn uit de armoede voor de jongeren. Trias Guinee helpt samen met Jeunes Solidaires 800 jongeren, zoals Mamadou en Hawa. Concreet zorgt Jeunes Solidaires met de steun van Trias Guinee voor opleidingen en krijgen startende ondernemers bedrijfsbegeleiding en leiderschapstrainingen. “Om de belangen van jongeren op de agenda te krijgen, is het belangrijk dat ze inspraak verwerven in boerenorganisaties en in microkredietbanken,” zegt Réne Millimouno, directeur van Trias Guinee.

Jonge ondernemer Mamadou Diallo aan het werk in zijn copycenter waar hij regelmatig geholpen wordt door Hawa Tenkiano. Mamadou werkt ook als administratief bediende voor Jeunes Solidaires in Dabola, Guinee. Hawa heeft een kleine bedrijfje als bakster en is YOUCA-ambassadrice.

 

Bied jij een job aan om dit jongerenengagement te ondersteunen? Je kan een van de Belgische YOUCA-jongeren uitnodigen om in jouw organisatie of bedrijf te werken op 17 oktober. Zo helpt een extra paar handen jouw organisatie voor een dag én krijgen jongeren in Guinee meer kansen. Vind meer info en registreer je op  https://www.youca.be/action-day-werkgevers

Ook bij Markant mogen we elk jaar een enthousiaste jongere ontvangen die een dagje komt meedraaien. Benieuwd wie er dit jaar bij ons aan de slag gaat? Ontdek het hier in november!

Deel deze post