Over het boek

In De schoonheid van het verschil beschrijft Martine Delfos de verschillen en overeenkomsten tussen mannen en vrouwen. Ze laat zien hoe deze verschillen en overeenkomsten als tandraderen in elkaar grijpen. Ze geeft geen opsomming van verschillen en overeenkomsten, maar ze beschrijft hoe man-zijn en vrouw-zijn met elkaar samenhangen en hoe mannen en vrouwen vanuit biologische, evolutionaire en sociale elementen met en voor elkaar betekenis hebben. Van daaruit is ook te begrijpen wat de betekenis van deze verschillen in onze huidige tijd is en hoe de biologische overeenkomsten een emancipatie van man en vrouw mogelijk maken.

De schrijfster is van mening dat het oog hebben voor de verschillen en de overeenkomsten noodzakelijk is voor de emancipatie van man en vrouw. Zij stelt dat we moeten emanciperen mét de biologische stroom mee in plaats van tégen de biologische stroom in.

Voor mannen en vrouwen die tot een beter begrip van elkaar willen komen in hetero- en homoseksuele relaties. Voor relatietherapeuten als houvast om partners in een relatie allebei tot hun recht kunnen laten komen en in hun waarde kunnen laten.

 

Over de auteur

Dr. Martine F. Delfos is wetenschapper, zelfstandig gevestigd psycholoog, therapeut en publicist. Ze heeft verscheidene boeken geschreven op het gebied van de psychologie en psychopathologie en ook op andere gebieden, zoals de medische wetenschap.