Wat maakt van een ambachtelijk ijsje een voltreffer?

Dit is een vraag die bij iedereen verschillend wordt ingevuld. Hou je van zoet, of mag het ook iets minder zijn? Tegenwoordig kan alles. Gemberroomijs, kaneelijs, … Maar de ervaring leert dat de meeste mensen nog altijd opteren voor de klassiekers! Want als we kijken naar de verkoop van literdozen, staat het vanilleroomijs nog steeds met gemak op de eerste plaats.

In de winter zijn speculoos en chocolade populair.  Maar in de zomer zijn fruitsmaken zoals banaan en aardbei tezamen met de sorbets van framboos en mango, de echte toppers! De laatste jaren kent ook het yoghurtijs met woudvruchten veel succes. Dat verteert iets lichter waardoor het bij echt warm weer een ideale afsluiter voor de dag kan zijn.

Welke smaak jouw favoriet ook is, bij Rossini kiezen ze voor topkwaliteit van Missault.

Té koud!

Er is een verschil tussen ijs bewaren en ijs eten… De diepvries mag voor ijsjes gerust op -20°C of minder staan. Zo kan je de smaak enkele maanden behouden. Maar de ideale temperatuur om je ijsje te eten is -12°C tot -15°C. Even laten acclimatiseren dus, want als het nog té koud (en té hard) is proef je weinig van het heerlijke aroma.

Nomnom-tip

Voor de self-made women onder jullie, die graag zelf aan de slag gaan, raadt Catherine een milkshake met heerlijk ambachtelijk banaanroomijs aan. Kinderen zijn er echt dol op (en volwassenen ook!) Hierbij een klein receptje voor een grote glimlach:

Ingrediënten:
een halve liter verse, halfvette melk, 8 bollen banaanroomijs (gemaakt van halfrijpe bananen) en een halve banaan, aardbeien als garnituur

 

Bereiding:
Meng de ingrediënten en mix ze zorgvuldig, tot je een mooie gladde massa bekomt. Afwerken kan je perfect met een verse aardbei op de rand van het glas. Maak een kleine snede in de aardbei, schuif ze over de rand van het glas en klaar is kees. Kruip in de hangmat, met een stralende avondzon en goed gezelschap ,… dat maakt van een zomer, een topmoment.

Adios, we bring you sun and ice-cream !!