Ingrediënten (4 personen)
  • 700gr zeeduivelmootjes
  • 200gr mange-touts
  • 500gr jonge wortels
  • 2 sjalotten (grote)
  • 200gr broccoli
  • 12-tal jonge krielaardappelen
  • 300ml witte wijn
  • 400ml visbouillon (fumet)
  • 2 knoflookteentjes
Bereidingswijze

Snij de sjalotten en look mooi fijn, maak de mange-touts, jonge wortels en broccoli schoon en snij deze rauw in stukjes van gelijke grootte. Snij de geschilde jonge krielaardappelen in twee of vier stukjes naar gelang de grootte. Zorg ervoor dat ze allemaal gelijk van grootte zijn, om de gaartijd gelijk te houden.

Stoof de sjalot in wat boter, voeg de aardappelen en jonge wortelen toe. Kruiden met peper, zout, klein snuifje curry, stoof aan tot groentjes lichtjes gaar worden. Bak de zeeduivelmootjes ondertussen in de boter in een aparte pan, heel kort. Blus de aardappelen en jonge wortelen met de witte wijn en visfumet en laat vijftien minuten onder deksel garen. Nadien de broccoli, mange-touts en voorgebakken zeeduivelmootjes toevoegen en dit alles samen onder deksel een acht à tien minuutjes laten garen. Afwerken met peper en zout.

Dit lichte stoofpotgerecht is ideaal om de mooie lentedagen tegemoet te gaan!

Over vishandel-traiteur Lotte

Vishandel Lotte is een speciaalzaak in verse vis en hoofdzakelijk traiteurbereidingen. Gestart in 2005 met Lieselot Devriese en haar echtgenoot Pieter Lamon, beide afgestudeerd aan de hotelschool Ter Duinen Koksijde.

Wat begon als een kleine eenmanszaak is uitgegroeid tot een zaak met vijf medewerkers. Iedere week opnieuw beginnen ze van nul en vullen ze de koeltoonbank aan met dagverse vis en marktgebonden gerechten. Hoe verder in de week hoe meer gerechten er worden voorzien naar de noden van de klant: eenpansgerechten of schepgerechten, verse garnaalkroketten, huisbereide visschnitzels, … je kan het niet opnoemen of ze proberen het wel uit. Zoals hun laatste nieuwe gerecht, visworst, gemaakt van kabeljauw fijngemalen tot visgehakt en afgewerkt tot een worst.

Na menig zoekwerk hebben ze ook een bouillabaisse tot stand gebracht waar je je vingers gaat van aflikken: met enkel cayennepeper, saffraan, zout en 100% zuiver garnaalpoeder kwamen ze tot een subliem resultaat. Doe daar wat verse garnaaltjes bij en onmiddellijk besef je dat dit een specialiteit van het huis is! Ook fruit de mer afgewerkt zoals je ze in Normandië gaat eten, voor minder doen ze het niet.

In 2010 werd binnenin vishandel Lotte een nieuw concept tot leven geroepen, de oesterman. Tussen de gasten door lopend oesters openen en voorzien van de nodige toppings zoals vers citroensap, vers gemalen peper, gin, vinaigrette of tabasco. Het concept is door menig persoon gesmaakt en heeft sinds 2017 ook ‘de oestervrouw’ voorgebracht. Want zeg nu zelf, de liefde gaat door de maag, maar als het geserveerd word door een vrouw met feeling en liefde voor haar vak smaakt dit dubbel zo lekker! 