markantmag

Digitaal magazine voor actieve en ondernemende vrouwen

Laad alles
Laad alles
Laad alles

Deel deze post

tips & tricks

Mooi zwanger de lente(feesten) in!

Gepost op
30 april 2019

Gepost in de categorie
leer

De mooie dagen van 2019 staan voor de deur! En daarmee ook communies, babyborrels, trouwfeesten, tuinfeesten, noem maar op. Misschien ga je zelf trouwen nu je zwanger bent? Welke kledij doet je zwangere buik het mooiste uitkomen?

 

In Zemst verkoopt én verhuurt Mild zwangerschaps- en borstvoedingskleding. Marijke – zelf zwanger van een tweede kindje en zaakvoerster van deze Markante Zaak – geeft graag wat modetips aan mama’s in spe!

“Specifieke zwangerschapskledij heeft zo zijn voordelen,” begint Marijke. “De merken die echt alleen dit soort kledij maken weten exact hoe een zwanger lichaam eruit ziet en hoe het evolueert. Het accentueert de juiste lichaamsdelen en is erop voorzien om aan de buik nog mee te kunnen geven tot aan de bevalling. Sommige jurken kan je zelfs achteraf nog dragen, met of zonder borstvoedingsfunctie.”

Tip 1: passen, passen, passen

“Qua maat kies je voor de maat die je voor je zwangerschap had. Maar … je lichaam is veranderd. Je weet misschien niet goed wat je nog mooi staat en wat niet. Het advies dat ik meestal geef in de winkel is ‘trek eens iets aan dat jou mooi lijkt’. Soms blijkt die pasvorm dan helemaal niet geschikt voor het figuur dat je op dat moment hebt.  We gaan dan samen na wat je wel goed gaat tot je 100% tevreden bent en met een goed gevoel de winkel uit wandelt.” zegt Marijke.

“Dit is ook meteen de reden waarom ik zo hard geloof in mijn fysieke winkel in deze tijden van webshops: een zwangere vrouw heeft gelijk een ander lichaam. Online kopen is dan zeker geen evidentie. Toen ik vorige keer zwanger was vond ik het zelf super moeilijk om zwangerschapskledij te vinden. Er zijn namelijk weinig bakstenen winkels met een mooie en kwalitatieve keuze. Ik krijg niet voor niets dames over de vloer vanuit alle uithoeken van het land.  Zelfs uit Nederland. Ik heb trouwens ook een ruime keuze aan feest- en trouwjurken.”

Tip 2: kies de juiste maat

“Zwangerschapsmerken zoals Tiffany Rose en Ripe Maternity zijn er écht op voorzien dat je buik nog gaat groeien. Ben je dus 4 maanden zwanger en moet je binnen 3 maanden naar een feest? Geen probleem, je kan de jurk nu al kiezen. Past ze nu aan je buik? Dan past ze binnen enkele maanden nog steeds. Handig toch?”

Tip 3: een lint maakt het af

“Een kanten jurk is mooi, maar … knoop een lint boven je buik en je ziet er nóg chiquer uit! Je kan opteren voor een strik aan de voorkant, maar meestal is je buik al genoeg geaccentueerd. Ik kies meestal voor een strik op de rug, of een lint dat achteraan dubbel geknoopt is en los over je heupen hangt.”

Meer tips onder de foto’s!

Met dank aan
Marijke Pots

Mild
Stationslaan 36
1980 Zemst

www.wildvanmild.be

 

Foto links: Ripe Maternity, Nursing Slip Dress

Foto midden: Tiffany Rose, Eden Gown Long

Foto rechts: Tiffany Rose, Mia Dress Short

Tip 4: het juiste ondergoed

“Niets zo vervelend als een onderbroek of panty die niet comfortabel zit. En als je je ondergoed van meters afstand al onder je jurk afgetekend ziet, is de elegantie ver zoek. Kies daarom voor het juiste ondergoed. Bijvoorbeeld een licht corrigerende (boxer)short of slip. Geloof me, zwangerschapsondergoed is misschien niet sexy zonder jurk,  maar mèt jurk zeker wel,” lacht Marijke. “Als je graag een panty draagt zou ik ook zeker een (naturel) zwangerschapspanty aanraden. Die komt hoger dan een normale panty, heeft plaats voor je buik om te groeien en kan je achteraf gewoon verder dragen. Vergeet niet dat bij een zwangerschapspanty de dubbele naad aan de voorkant moet, anders dan bij een ‘gewone’ panty. Na je zwangerschap draai je hem gewoon om.”

Tip 5: makkelijke schoenen

“Ja, hoge hakken zijn mooi. Maar … ga jij echt de hele dag op die hakken rondhuppelen? Misschien kan je twee paar schoenen voorzien? Een pump om te arriveren, en ballerina’s, sandalen of sneakers om later te dragen? Ok, het is misschien minder elegant, maar liever minder stylish dan buik- en rugpijn lijkt me.”

Tip 6: kopen of huren?

“Als je maar naar één feest moet, zou je kunnen overwegen om je jurk te huren in plaats van ze te kopen. Want waarom zou jij zoveel euro’s neertellen voor een feestjurk die na één keer dragen voorgoed op zolder belandt? Niet echt duurzaam, en dat is exact waarom ik met dit unieke concept startte,” vertelt Marijke. “Alles in de winkel kan je kopen, en sommige feestkledij kan je ook huren. Je komt die op voorhand reserveren, of neemt de jurk meteen mee. Je draagt hem op het feest, en brengt hem na een week terug. Zo simpel is het! Je hoeft de jurk zelfs niet te wassen!”

Deel deze post