markantmag

Digitaal magazine voor actieve en ondernemende vrouwen

Laad alles
Laad alles
Laad alles

Deel deze post

tips & tricks

Ontdek de leukste wijk van Lissabon!

Gepost op
9 november 2018

Gepost in de categorie
ontdek

Iedereen die Lissabon al eens heeft bezocht zal je wel vertellen dat je niet naar Lissabon kan gaan, zonder de Alfama-wijk te bezoeken. En gelijk hebben ze. De Alfama-wijk heeft de oudste geschiedenis. Alfama bleef overeind tijdens de aardbeving en hevige brand in 1755. Je kan er de oudste kathedraal terugvinden, het grootste kasteel, de mooiste uitzichten, en haar kleine steegjes zijn een magisch labyrint om in te verdwalen. Maar de leukste wijk is Principe Real

De uitzichten in Principe Real

De Miradouro de São Pedro de Alcântara biedt één van de beste uitzichtpunten in Lissabon. Na zonsondergang komt het plein tot leven met live muziek, terwijl je lokale lekkernijen kan proeven aan één van de vele eetstandjes.

De Jardim do Principe Real

Het leven in de wijk situeert zich rond het park, de Jardim do Principe Real. In het hart daarvan heb je een grote cederboom die voor wat schaduw zorgt tijdens warme, zonnige dagen. (foto 1) In de Jardim heb je twee ‘kiosken’ (omgevormd tot bar) waar je onder de bomen kan genieten van een koffie, ontbijt of lunch aan een spotprijs.

Voor de allerkleinsten is er een speeltuin en op de grasperken is plaats genoeg om te zonnen en te picknicken. Op zaterdag is er een lokale markt, en elk laatste weekend van de maand een antiekmarkt.

De Jardim Botanico de Lisboa

Ondanks haar centrale ligging, is Principe Real een groene wijk. Naast het park, heb je langs de Rua da Escola Politécnica, ook de Botanische tuin van Lissabon. (foto 2)

In de tuin kan je fauna en flora terugvinden uit vijf verschillende continenten, maar ook enkele bedreigde plantensoorten. Deze tuin is ontstaan in 1878 en is onderdeel van het Nationaal Museum voor Natuurwetenschap, dat gelinkt is aan de Universiteit van Lissabon. De tuin telt heel wat schaduwrijke plekjes die verfrissing bieden tijdens de warme zomers.

Lees verder onder de foto’s.

Tekst: Evy Van Der Linden

Shoppen in Principe Real

De wijk telt talrijke concept stores en antiekwinkeltjes, waar je zeker een leuk souvenir op de kop kan tikken voor de thuisblijvers. Langs de Rua da Escola Politècnica vind je de concept stores Entre Tanto, 21pr en Embaixada. Embaixada (foto 3) is zeker een bezoekje waard, het is gevestigd in een oud Moors paleis uit de 19de eeuw, waar alle kamers prachtig zijn gerestaureerd.

Eten in Principe Real

De kiosken in de Jardim do Principe Real: geen culinaire hoogstandjes, maar wel gezellig om te ontbijten of te lunchen in het groen.

Tapisco, (foto’s 4 en 5) in de Rua dom Pedro, is dé culinaire hotspot voor dagverse visgerechten. Proef er zeker de overheerlijke salade van octopus. De gerechten zijn erg verfijnd en zacht geprijsd. Reserveren is aan te raden.

Deel deze post