markantmag

Digitaal magazine voor actieve en ondernemende vrouwen

Laad alles
Laad alles
Laad alles

Deel deze post

tips & tricks

Stijlvol de winter in met de mooiste hoeden en mutsen!

Gepost op
9 november 2018

Gepost in de categorie
leer

De bladeren vallen van de bomen en de winter staat voor de deur. Tijd dus om die warme kledij terug uit de kast te halen en die zomeroutfits mooi op te bergen. Daarbij horen natuurlijk ook allerhande winteraccessoires. Wanneer het wat kouder wordt, zijn veel mensen sneller geneigd om iets op hun hoofd te zetten. Maar hoe weet je nu wat je het beste staat en wat zijn de modetrends voor deze winter?

Sabrina De Volder van Bina Hoeden uit Bazel is reeds jaren actief met het zelf ontwerpen en maken van hoeden, mutsen en sjaals. Voor het juiste model, ben je daar aan het juiste adres. Zaakvoerster Sabrina; modiste, gehuwd, mama en drijvende kracht achter deze Markante Zaak, geeft je tips voor deze winter.

Modetrends winter 2018

We kunnen niet ontkennen dat een hoed of muts een belangrijke accessoire is. Ze accentueren je outfit en geven een leuke twist aan je look. Tegenwoordig kan je over de hele wereld verschillende stijlen dragen zonder vreemd te worden aangekeken. Komende winter ziet er kleurrijk uit. Qua grootte is het heel variërend: alles kan, alles mag. Van petten tot haarbanden en van pompons tot franjes. Een hoed in vilt of een gebreide muts, iedereen vindt deze winter wel zijn gading.

Maar wat past nu het beste bij welk type persoon?

Enkele basisregels te hanteren wanneer je op zoek gaat naar jouw meest geschikte hoedje of muts:

  • Grootte: hoe groter je hoofd, hoe groter je hoed mag zijn. Dit lijkt een eenvoudige regel, maar veel mensen dragen toch een hoed die niet de juiste maat heeft en dus niet flatteert. Een klein hoedje op een groot hoofd geeft een raar zicht. En een grote hoed die half over je kleine hoofd hangt, ziet er ook niet uit en geeft blijk van weinig stijlkennis.
  • Vorm van je gezicht: de hoogte van de hoed of de breedte van de rand moet complementair zijn met de vorm van je gezicht. Ovale gezichten raken beter weg met een hoekige hoed die een bredere rand heeft (bvb. Fedora). Rondere of hartvormige gezichten staan beter met een kleinere rand. Bij een muts moet je minder rekening houden met deze regels, want ze sluit nauw aan en neemt de vorm van je hoofd aan. Enkel bij een langwerpig gezicht moet je zien dat je muts niet te hoog komt, want dan lijkt je gezicht weer langer.
  • Kapsel: lang haar, kort haar, opgestoken haar, een paardenstaart of gevlochten haar, al deze haarstijlen bepalen voor een groot stuk ook de keuze van je hoed/muts/pet. Een Fedora kan niet gedragen worden door iemand wiens haar steeds hoog in een paardenstaart zit. Een pet is anderzijds erg veelzijdig en kan gedragen worden bij alle soorten kapsels.

Waar je natuurlijk ook rekening mee moet houden wanneer je een hoed, pet of muts wil dragen, zijn de weersomstandigheden en de gelegenheid. Voor een communie, huwelijk of begrafenis is een elegante hoed meer aangeraden terwijl voor een sportieve wandeling een warme muts je beter zal staan.

Deze tips zullen je al een eind verder helpen in je zoektocht, maar het blijft belangrijk zo veel mogelijk modellen te passen. Vaak zeggen mensen die een bril dragen dat ze niet met een hoed of muts staan. Niets is minder waar! Voor brillendragers is het alleen nòg belangrijker om het juiste model te vinden. Iedereen staat met een hoofddeksel, maar veel mensen zijn daar niet van overtuigd. We vinden voor iedereen wel het ideale model.

Met dank aan:

Sabrina De Volder

Bina Hoeden
Andrée Perdieusstraat 4
9150 Bazel

0497 47 19 58

info@binahoeden.be
Facebook
Pinterest

 

Enkele verschillende soorten hoofddeksels:
  • Hoed met brede rand: deze wordt dikwijls gedragen door beroemdheden om de paparazzi te ontlopen. Als je er wat mysterieus wil uitzien of je wil verstoppen, kies dan een model dat om je hoofd past. Wil je de hoed eerder dragen als accessoire bij je outfit, kies dan eerder een kleinere die op de kruin van je hoofd zit. Een hoed met brede rand past bij formele outfits in combinatie met hoge hakken en een suitekleed, maar kan even goed casual gedragen worden met een shirt, jeans en boots.
  • Pet: de meeste onder ons associëren een pet met sport of denken dat deze meer voor atleten is. Daar is wel degelijk verandering in gekomen, want de juiste pet staat ook perfect bij een jurk of rok. Je kan ze wel best casual dragen of zelfs achterstevoren.
  • Muts: meestal een gebreide versie, alhoewel ze ook in een mooi stofje kan gemaakt zijn. Je kan ze lekker strak over je oren trekken tegen de kou. De huidige mutsentrend bevat een model dat wat losser zit bovenaan, met verschillende versieringen zoals franjes of pompons. Andere zitten dan weer strak en eenvoudig over je hoofd. De meeste mutsjes zijn deze dagen nauw aansluitend en worden gemaakt om er goed uit te zien terwijl ze ook voor warmte en comfort zorgen.
Unieke hoofddeksels

Iedere winkel verkoopt confectiemodellen bij de vleet, maar dan loop je rond met wat iedereen heeft. Het is natuurlijk leuker dat je met een uniek stuk kan pronken! Het is iets duurder, maar de echte fashionista heeft dat ervoor over. Daarom is het leuk om een model op maat te laten maken en in de kleuren die je zelf wenst.

We hebben ook deze winter veel gebreide fantasiemutsen en gestikte hoedjes op stock die tof zijn voor de koude dagen. Wil je een vilten hoed, dan kan je beter wat eerder langskomen, want deze worden volledig op maat en volgens wens gemaakt. Wil je je outfit helemaal compleet dan zijn er ook bijpassende sjaals en handschoenen in dezelfde materialen als je muts/hoedje te verkrijgen.

Geen koude oren

Ben je niet zo voor een volledig hoofddeksel? Dan kan je kiezen voor een haarband, die geeft toch lekker warmte, vooral aan de oren, maar bedekt niet het hele hoofd. Ideaal voor op de fiets of voor een winterse wandeling op het strand of in het bos.

Ook voor de allerkleinsten hebben we setjes van schattige mutsjes, handschoentjes, sjaaltjes tot zelfs bijpassende kleine sloefjes. Deze hebben we op stock maar kunnen ook op maat van je kleine spruit gemaakt worden in ultrazachte fantasie fleece stofjes. Ideaal als geschenkje voor onder de kerstboom.

Er zijn verschillende praktische redenen waarom mensen hun hoofd willen bedekken, of het nu voor het koude weer is, voor het zonnetje of voor een bad hair day. Maar naast deze redenen, zijn hoeden niet weg te denken uit het modebeeld en worden ze gedragen om stijlvol te zijn.

Welke zal jij binnenkort toevoegen aan je outfit?

Deel deze post